>

Idag var jag på gymmet en snabbis. Väldigt kort träning. Jag har inte mått så bra de senaste dagarna, så är glad för lite rörelse. Jag promenerade från jobbet i vinterkylan, hemåt och mot gymmet. Blev bara 30 min, igår kväll blev det istället en 2-timmars promenad i snöstormen med Sara. Promenad är ju bra sätt att komma igång med.
Ja nu var det då gymmet jag skulle berätta om. Jag tog mig dit, valde “rätt väg” på väg hem alltså. Och väl inne och ska byta om märker jag att jag såklart har glömt skorna. Som tur var hade jag gamla löpardojjor att promenera i, så det fick bli att torka av dem och köra med dem.
Blev roddmaskin som uppvärmning. Tanken var ju att jag skulle köra mitt styrkeprogram igen: ben, rygg och bål. Lyssnade på musik och rodde på. Det var längesen sist, men var rätt ok. Tiden gick långsamt dock och jag bestämde mig för att 15 min lät precis lagom.
Nu var det styrka då. Gick runt lite i gymmet och gillade inte riktigt vad jag såg.Maskiner som jag letade efter fanns inte, utan specialutförande av dessa fanns. Hissen som jag ville använda var precis vid en dörr till omklädningsrummet. Ingen musik spelades. Det var liksom ingen bra gymkänsla. Jag tappade känslan helt, testade lite benträning i maskinen på måfå men det kändes inte bra. Näää. Så jag gick hem. 15 min på gymmet ikväll då alltså. Woho vilket träningspass!
Men jag tycker det där med gym och gymkänsla är viktigt. Speciellt när det gäller styrketräning. Det ska ju vara bra maskiner, bra känsla och lite “go”. Peppande, och inte bibliotekskänsla precis. Jag tycker inte jag har hittat den där känslan på gymmen jag varit på, på sistone.
Så om det är någon av alla löpare här inne på RW som någon gång styrketränar, och möjligtvis på ett SATS-gym i Storstockholm, då har jag en fråga till dig: Vart ska jag gå? Vilket (SATS) gym har bästa styrketräningskänslan med rätt musik, fräscha lokaler, bra fria vikter/styrkemaskiner? Enlighten me, please.

>Snabbis på gymmet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *