>

I onsdags var jag sugen på lite mer träning. Gärna hård träning. Ville svettas och köra på bara, inte tänka, bara träna hårt! Jag bokade mig (yey, jag kan boka mig på klasser nu!) på Glenns spinningpass på Medborgarplatsen.
Ett 90 mins grymt spinningpass. Bra pepp, bra musik (house) och bra drag. Och just ja, en jäkla massa intervaller! Här är det inga fjuttiga intervaller som körs under en liten del av passet, nej hela passet är uppdelat i olika intervallblock, och man blir jäkligt trött, men det är bara att köra på.
Intervallerna var bl.a:
– 60/60 i 10 min
– 30/30 i 7 min
– 15/15 i 6 min
Sen en trappa:
1 hård tempo stående – 1 min vila
2 hård – 1 vila
3 hård – 1 vila
4 hård – 1 vila
3 hård – 1 vila
2 hård – 1 vila
1 hård – 1 vila
Sist 6 min med inslag av 10 sek sprintar.
Det var stående “klättring” mellan intervallerna, så pulsen sjönk aldrig riktigt. Kul och tufft pass!
Det var grymt tufft, jag körde på så gott jag kunde och hade en medel/maxpuls på 152/175, vilket är rätt högt för mig. Min tävlingspuls på VR var t.ex. 140/170 i 9 timmar (där jag också slet som ett djur stora delar).
Men det bästa med passet var ändå känslan och peppen. Glenn hittar ju på de bästa argumenten till pepp, och får oss alla att inse att det är vi själva som sätter begränsningarna. Det handlar om att vilja. Att vilja orka.
Idag fick vi välja mellan att vara Zlatan eller vara Anja. Vill man vara en fotbollsspelare, som (prisas igen) kör i max 90 min, sliter ett tag, men så fort han får en spark på sig eller det går motigt, då byts han ut och ger upp.
Eller vill man vara en järnvilja såsom Anja, som efter att ha gjort världens krasch i OS, bestämmer sig, och trotsar allt och kör igen några dagar senare hem ett brons. Vem är du? Jag var klart en Anja på spinningpasset ikväll: stark, grym och hade en järnvilja! Körde slut mig helt och fick en vätskebristshuvudvärk efteråt, men det var det värt! haha

>Tuff spinning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *