>

Min ledigfreda vigd för träning, återhämtning och markservice bara flög förbi. Jag har ofta massor planerat och försökte mig på en fet todolista idag. Men det hjälpte bara delvis, hann inte med allt.
Men jag ska vara nöjd med det jag hinner med istället för att ha för höga krav. Jag fick ju faktiskt till två träningspass och en massa fix hemma.
Morgonsim planerat blev inställt, jag valde en sovmorgon. Kom på att helgen inte kommer bjuda på fler sovmorgnar, så det gäller att passa på. Blev efter frukost och fix hemma (tvätta, städa) en powerwalk med lite dagsljus på köpet. Promenerade raskt runt min favoritholme med den finaste utsikten i stan. Stockholm är verkligen vackert.
Det var skönt att få lite solstrålar på sig, och jag gick raskt och fick upp värmen. Efter 60 min promenad blev det hemåt och lite ärenden på vägen. Effektivt och bra!

Fin utsikt under powerwalken, detta såg jag sedan i mörkret under min löprunda senare på kvällen.
Sen gick tiden väldigt fort och efter lunch och fixande hemma så var det plötsligt mörkt ute och jag som hade planerat löpning i dagsljus. Damn it! Jag slappade lite och var inte supersugen på att ge mig ut i kylan igen för mer träning. Men så funderade jag lite, och kollade in på lite inspirerande bloggar, och så kände jag bara “kom igen, jag vill ju ut!”.
Mitt tips för att bli taggad för ett löppass i mörkret är att:
1. Res dig UR soffan.
2. Sätt på favorit musik/radio, gärna högt.
3. Öppna garderoben och ta ut dina finaste träningskläder. Gärna lite färgglatt!
Sådär. Bara att dansa lite till musiken, peppa dig själv och slänga på kläderna. Inte fundera så mkt, bara göra. Och sen snabbt ta sig ut och stänga dörren. Då är det för sent att ångra sig.

Ladda med lager på lager kläder och en varm och skön mössa (Craft).

Kall, frusen, hutter. Men frös bara första kilometern, sen var jag varm och gosig!

Så jag stack ut igen, på ungefär samma rutt som tidigare, fast nu i mörkret. En fredagkväll är det rätt tomt på löparbanorna också. Eller ja, vi var väl några få dedikerade där ute, men det var lugnt.
Jag sprang min “vanliga” runda (när jag väl springer dvs): runt holmen bort till rålis. 3 varv på 1km slingan i rålis (runt, runt, runt), och sen samma väg tillbaka. Jag bara sprang på i min egen fart och njöt.
Frös som sjutton första kilometern, men sen blev jag varm och slutade fundera på det. Sen lyssnade jag på musik, funderade litegrann, och bara sprang på. Skönt var det, och riktigt mysigt. Det var mörkt, fint och stilla. Och jag sprang utan press, ville mest få ihop en timmes löpning.
Löpning
Totalt:11.2 km
Tid: 1:06:45 min
Tempo: 5:58
Puls (medel/max): 148/170
Kom sen hem, nöjd och glad, och fortsatte med bra stretch. Passade även på att börja köra mitt hemma-core-program som jag komponerade ihop med Sara förra helgen. 4 enkla övninar att köra hemma varje dag, tar inte mer än 15 min och är inget avancerat – så att man verkligen får till dem. Bättre lite och ofta och enkelt, än avancerat och aldrig.
Det var min ledifredag det, sen var det kväll och fredan är slut. Men helgen har börjat bra. Ska köra en del spinning i helgen är det tänkt. Ha en bra träningshelg du med!
>Min ledigfreda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *