Man kan tro att jag dukade under efter fastan, men nejdå jag tog bara mig en liten bloggpaus. Sånt som behövs ibland. Har hunnit med en del vila och återhämtning sen sist, men fick till lite skön träning under julhelgen också.

På julaftons morgon var jag på simträning med gänget i simhallen i förorten. Gänget var det lilla gänget idag, vi var 5 + coach som var där, och hade gott om plats! 2 timmars simträning, riktigt bra sådan, och vi hade också tid att öva på voltvändningar i en kvart. Voltvändning är ju riktigt bra när man simmar, man får ett sånt bra flow i simningen. Jag hade dock inte riktigt koll på armarna i vändningen, och fick öva på att ha de i “andra-simriktningen” hållet när man kommer in för vändning. Och ja ha kvar de där i volten.

Det var kul att simma, och mysigt där inne. Snö och kallt ute, och vi ligger i bassängen och matade längd efter längd. Jag fick ihop 4000m totalt, ett rätt långt pass för mig!

Det här var vad vi körde:
Insim 400m.
16x100m truckar, sista 25an max 22st armtag.
Ca 15min voltvändningsträning. Med flytgrej, sen mot vägg, armar bak hela tiden.
20×25 benspark med platta.
8x150m 2x(50fr + 25ry)
8×25 acc – max – relax – halva max
Avbad 100m.
Totalt: 4000m, 120 min.

Under juldagen blev det mkt vilande. Till den grad att jag på kvällen var väldigt rastlös. Enda jag kom på som jag ville göra då var att springa! Så det blev en kort kvällsjogg i snön. Sprang i mörkret på tomma vägar runt holmen. Det var fina vägar med packad snö och det var ok underlag. Var bara jag och ipoden (med bl.a Robyn), precis vad jag behövde. Så skönt att springa och jaga rastlösheten ur kroppen!

Löpning
Totalt: 5.3 km
Tid: 34:28 min
Tempo: 6:32
Puls (medel/max): 148/161

På annandagen blev det enda som liknade träning en powerwalk runt holmen igen. Vanliga rundan, som i snön tog 70 min. Skönt att röra på sig och få dagsljus. Lite träning blev det alltså under jul, men mycket vila också. Kan vara bra att ladda, snart börjar träningen på riktigt!
Ingen julemusik, mer det här:

Julhelgen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *