Imorse gick jag upp 5.15 igen, bara för att testa om det gick. Och efter att ha stoppat kudden i örat i några minuter insåg jag att klockan inte skulle sluta ringa, så det var bara att gå upp. Hann vakna till och fixa lite hemma innan jag gav mig iväg till ebadet för lite simning.

Typiskt nog så var ju då t-banan sen istället så jag blev ju ändå försenad, men hade följe med två andra triathleter dit så fick diskuterat lite träning och tävling som vanligt när vi ses.
Eftersom jag var sen så blev det bara 50m insim då innan vi satte igång med passet. Jag körde i bana 3 som vanligt och tog på mig att dra tåget och räkna längder. Räkna är bra sätt för mig att hålla mig fokuserad på simningen och inte tänka på annat! Tänker jag på annat tappar jag bort tekniken nånstans där på botten av bassängen.
Vi körde ett långt uppvärmningsset med medley och benspark/frisim och sen kom vi till den mastiga huvudserien. Förra veckan var det 20st 50:or max, idag var det 20st 75:or på tröskelfart! Görbart men jobbigt!
Så vi simmade på där, betade av 75:a efter 75a och hade ca 20sek vila. Det var tufft, men bra! Orden ekade i mitt huvud: det är bara huvudet som sätter begränsningarna, min kropp kan detta, jag klarar detta!
Och så räknade vi till 20 och sen var man rätt trött, men då var vi iaf 3st kvar som körde vidare lite till. Avslutade med 2st 200-ingar, varav första lugnare och andra snabbare. Sen var passet klart och det kändes grymt bra idag med simningen. Jag trivs i vattnet!
Dagens pass:
Warmup:
Insim 50m (sen)
10×50 medley
5×50 halva längden ben

Huvudserie:
20×75 Tröskelfart. Hitta starttid så ni får vila 10-20 sek. (Vilade 20 sek)

100 Bad.

Volymbyggande:
2×200 Lite prog 1-2

Avbad 50m.

Totalt: 2850m, 1h 20 min.

Och sen älskar jag de här simbilderna! Kan nästan känna vattnet runt mig, och så forsar vi fram i vattnet!
Bra simpass!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *