Cykelsäsongen är igång! Rekordtidigt för mig iår, nu med min nya cyclocross som jag gav mig själv i present. Jag har satt på skärmar och dubbdäck på den så den är redo för att ge sig ut i slask och is.

Jag hade övertalat Christoffer att cykla med mig, då han också äger en cx. Detta var dock första vinterpasset för oss båda, mkt nytt skulle vi lära oss. Bland annat att man kanske inte bör köra så många timmar i kylan samt att det gör jäkligt ont att tina upp djupfrysta tår.
Men, vi var ute halva dagen och cyklade! Vi körde ut på de vägarna som jag kan utantill: Färingsö! Det var rätt isigt och spårig is på cykelbanan ut mot Drottningholm. Som tur var hade däcken bra grepp, men det var lite läskigt att slira runt i spåren.
Vägarna var dock mkt bättre ute på ön. Man (inte bara vi?) kör ju rätt mkt långsammare på en cross än på en vanlig racer, speciellt med lite mer tungrullade dubbdäck. Så det var lite svårt att uppskatta hur långt vi skulle köra och hur lång tid den sträckan skulle ta. Loopen ute på Färingsö tar ju inte så lång tid med vanliga tempo eller racern, men idag tog det tid!
Vi cyklade och cyklade, och snackade massor. Pulsen kom upp en del ibland, jag försökte trampa på men kändes som man knappt rörde sig! Det var rätt så kul att cykla iaf, skönt att komma ut i frisk luft, och dagsljus, och trampa på där på tomma vägar.
Vi körde ett varv på loopen där ute, och sen gav vi oss hemåt. Vägen hem kändes dock som ett berg att bestiga. Vi var lite kalla (tår mest, och ansikte) och hade bara gått på vatten under passet. Och knappt det, man hade typ glömt bort att dricka. Och iskallt vatten är man inte så sugen på. Så 1 flaska vatten på 4 timmar då.
Så på vägen hemåt var vi sega, och svor mest åt all is på cykelbanan. Stannade dock och käkade en näve nötter var och sen efter det var vi “lite” piggare. Orkade iaf att trampa hem hela vägen!
Så vi lärde oss att det kanske räcker med typ 3 timmar per pass, håller man sig glad då hela tiden? Det var ett bra pass ändå, det VAR kul att cykla (iaf i början, haha)! Och det ska göras fler gånger!
Jag hade dock inte laddat min Garmin, så har ingen puls från passet, och har också uppskattat tid och distansen. Vi var ute ett rätt bra tag idag iaf!
Cykling
Tid: 4h 15 min
Distans: 75km
Hastighet: 17.7km/h
Puls: –
Positiv anda i trafiken, V-tecken till alla! ;)
Vintercykling!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *