Cykelhelgen som jag tänkte mig fre-sön blev i realitet endast fredag och söndag. Man kan tro att kroppen kommer ihåg hur det känns när man cyklar, men nej. Jäklar vilkenträningsvärk och trötthet i kroppen jag fick efter fredagscyklingen. Lite stel och trött i rygg och nacke (och rumpan!) så jag tog mig en vilodag igår lördag.

Men idag söndag var jag redo igen för mer cykling. Återigen mötte jag upp med Stoffe för att cykla lite igen. Idag skulle vi köra ca 3h, och inte så långt ut på Färingsö, men helst på bra vägar.
Det var kallare idag, det kändes rätt så snart. Det kändes som att man behövde en extra jacka. Det krävs mkt tid för att klä på sig inför vintercyklingen, många lager skall på! Snart får man väl på med dunjackan och termobyxor innan turen. Då landar man mjukt iaf vid eventuellt fall ;)
Vi cyklade de isiga, spåriga cykelvägarna ut förbi Alvik, Brommaplan ut till Lovön och Drottningholm. När vi kom till FRA-rundan efter typ 40 min, bestämde vi oss för att stanna där. Stanna och cykla runt, runt på denna loopen, 5 varv a 5.7km.
Här var det fina vägar, ingen tjock is, och väldigt lugnt och skönt. Några hästar i hagarna, kanske en bil per varv som körde om oss, en del skidåkare ute på golfbanan, och så några löpare som var ute och sprang. Och så vi som cyklade runt, runt.
Det var härligt att cykla idag! Det var riktigt kallt, men underbart vackert. Snöfyllda fält, klarblå himmel och strålande sol. Vi susade fram och den kalla vinden piskade lite i ansiktet. Men när man cyklade på den del av loopen som var cykelbana och snöfylld, då kunde man nästan låtsas att man åkte skidor. Det knarrande ljudet när dubbdäcken gick fram på snön, och fartvinden. Härligt!
Vi körde de 5 varven progressivt, och sista varvet körde vi på! Rumpan gjorde ont, men det var bara att trampa på! Sista varvet snittade jag på drygt 20km/h. Wow, haha! Men strunt i farten, det är pulsen som betyder nåt. Kroppen och benen vet inte hur snabbt jag kör, bara att de får jobba!
Sen cyklade vi lugnt hemåt igen och fick ihop knappt 3h cykling idag. En riktigt skön start på söndagen!
Cykling (cx)
2h 54 min, 50km
17.0 km/h (inkluderar transport in/ut ur stan)
Puls: 123/155

 

Vacker vinter från cykeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *