Jäklar vilken träningsvärk man kan få av träning man inte är van vid! Det fick jag erfara ikväll efter ett crosstrainingpass på SATS. Efter vilodag igår med idrottsmassage på kvällen kände jag mig pigg och utvilad när jag skulle träna idag.
Jag tänkte testa ett nytt pass idag, crosstraining är på ren svenska cirkelträning. En PT som säger till vad gruppen ska göra på de olika stationerna, och sen kör man intervaller helt enkelt.
Det var många stationer, och mer än hälften var benövningar såsom djupa benböj efter hopp, utfall, benböj hoppandes runt, benböj efter bicepscurl. Sen var det lite mage och ryggövningar på det och en variant av burpees.
Vi körde 4 set med alla stationerna, först 30sek på varje station (x 8 då kanske), och sen 50sek, sen 30 igen och sist 50 sek. Mellan dessa set hade vi någon minuts längre vila.
I början kändes det lätt som en plätt, och jag tyckte intervallerna var korta och vilan lång. Men redan efter 2 set av alla stationer kändes det konstigt i benen. Ajj, de ville liksom inte vara med mer! Benmusklerna kändes helt paj, och benböjen gick inte att göra lika djupa.
Jag körde på så gott jag kunde, svetten rann och pulsen fick jag upp till 165 som mest. Det var ett rätt gött pass ändå, att bara ta i, inte tänka så mkt och bara köra!
Vi höll på i 45 min, och sen var det stretch på det. Det kändes verkligen som att det behövdes, rumpan och benen var en “mess”! En bra fredagkväll på gymmet blev det. Jag kunde knappt gå normalt hem sen, men jag ska nog testa detta passet fler gånger. Träningsvärken skall motas bort!
Man blir ju bra på det man tränar, men jag ska ju bli bra cyklist, inte bra crosstrainare. Men det kanske är bra till nåt? Kompletterande träning?

Crosstraining

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *