Jag förbannar det där jäkla crosstrainingpasset. Jag vet inte riktigt när jag vågar köra ett sånt igen. Å ena sidan är det väl bra att träna upp de musklerna med, men så ont som jag haft i benen och mestadels muskelfästena vid knäna de senaste dagarna, det är inte att leka med. Man blir typ orolig på riktigt att nåt gått sönder.
Jag haltade runt lite idag också, men det kändes ändå lite bättre än i helgen. Ikväll tog jag mig till SATS Odenplan som vanligt en måndagkväll. Dags för 2 spinningpass!
Jag visste inte riktigt hur det skulle kännas i benen, jag hade fortfarande inte helt 100% “kraft” i dem, speciellt i vissa vinklar med knäet. Men jag tänkte jag kan ju köra på lite lugnt iaf.
På första passet hamnade jag längst bak och kunde därmed fuska lite med gott samvete. Jag trampade på lugnt och satt ner mestadels, det kändes inte helt bra att stå upp, benen liksom höll inte. Men jag spinnade på, och det var rätt skönt att få igång benen och blodcirkulationen i de stela musklerna.
Jag trampade på men var inte supertaggad och inte laddad heller, så pulsen hade svårt att ta sig upp på riktigt ansträngande nivå.
Sen till nästa pass tog jag en cykel istället längst fram. Där ser man också sig själv i spegel och kan ha koll på sin kadens och tryck. Nu blev jag mer taggad och benen kändes allt bättre. Jag hade testat att stå lite i slutet på pass 1, och under pass 2 kunde jag spinna mer normalt ändå.
Jag följde med i passet, som innebar 3 pulstoppar i en 18 min lång intervall. Jag fick upp puls och ansträngning och det kändes riktigt bra! Skönt att kunna träna igen, även om jag tog det lugnare än vanligt. Pulsen blev under pass 1: 123/144, och pass 2: 133/165.
Stretchade ordentligt och kunde för en gångs skull gå relativt normalt upp för trapporna på väg hem från gymet. Snart är jag kanske återställd? Är det någon mer som har erfarenhet från crosstrainingpass och hur man vågar gå på ett sånt igen, när man halvt pajat benen första gången?
Spinning – balsam för benen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *