>Det är inne med löpning. Löpning är trendigt och gymmen hakar på trenden. Nu har SATS börjat med ett pass som heter “Training for Runners” och som körs nu fram till slutet av mars.
Det är egentligen rätt enkla och basala övningar man kör, och som kan vara bra vad man än tränar, men kanske extra bra för löpare?

Jag ställde mig på den gigantiska kölistan för nån vecka sen, fick plats 55 typ. Idag kom jag ner på köplats 1 och åkte till SATS Zenit och fick plats på klassen, yey! Mina ben känns bättre, men fortfarande inte helt normala.

Det var iaf spännande med ett nytt sorts pass, man ska ju passa på att variera sin träning lite! Det var en PT som höll i passet, jag kände igen honom och det tog ett tag att koppla att han var spinninginstruktören med tabataintervallerna för några veckor sen. Bra peppare där!

Vi var uppdelade i 4 grupper i salen, och fick jogga längs med egna små “banor”. Efter uppvärmning körde vi sen en massa benstyrkeövningar, balans, lite plyo-tänk och löpskolningskickar och hopp.
Efter ca 1/4 av passet körde vi sen några minuters styrkeövningar på plats, typ plankan med vridningar och flytta ben/armar lite hit och dit, armhävningar, höftlyft och sånt. Sen tillbaka till våra gruppstationer och så körde vi konditionsövningarna igen. Och så styrka igen, och så höll det på.

Det var faktiskt riktigt kul! Jag fuskade lite på alla benböjen då mina ben sa ifrån, men jag kunde köra det mesta av övningarna. Svetten rann ordentligt, hade en puls på 130/165. När vi inte körde nån övning var det jogga på stället hela tiden, håll igång!

Jag tyckte det var en vettig träningsform, det kändes att övningarna behövdes. Jag var rätt så ojämn i styrka i höger/vänster när vi körde höft/ben grejerna. Lite såna här pass också kanske man kan bli en ännu bättre löpare iår? Nån mer som testat, vad tyckte du?

Här följer en liten informationsfilm från SATS. Den visar några få övningar, men jag tycker inte den ger en bra helhetsbild av passet – det var mkt mer action än såhär!

>Training for Runners

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *