>

Igår stack jag ut för lite utecykling på min cross på min lediga fredag, träningsdagen. Jag vart lite seg så sov ut lite, och tog sen ett tag innan jag tog mig ut. Men vid lunchtid var jag ute och skulle iaf hinna med 2-3 timmar innan det mörknade.
Var väl inte jättepepp, men det var ändå skönt att komma ut lite i dagsljuset och cykla. Jag körde lugnt på cykelbanan från kungsholmen bort förbi alvik, brommaplan ut tillDrottningholm. Det hade kommit lite nysnö och cykelbanan var lite slirig och spårig och isig, allt blandat. Det var jobbigt att köra på och gick inte särskilt fort.
Väl ute vid FRA-rundan körde jag sen där 3 varv på bra väg runt slingan som är 5-6km. Ett varv åt “fel” håll, och 2 varv på det hållet jag är van vid. Det blåste rätt bra och mot och medvinden kändes! Men jag cyklade på där och njöt av solen, snön på fälten och faktum att det var lite, lite varmare i luften idag än förra gången jag cyklade, för 2 veckor sen.
3 varv fick räcka idag kände jag, och sen började jag cykla på cykelbanan hemåt då. Trixade mig fram sen vid brommaplan-rondellen, och körde lugnt där vid cykelbanan efter en korsning för folk promenerade där. Och så pang, tvärstannar cykeln. Jag hoppar av och ser att bakväxeln har pajat helt, brutits av och sitter nu fastkilad i bakhjulet. Oj. Jäkla tur att det inte hände när jag körde lite fortare, kan inte vara kul att få ett låst bakhjul.
Jag var lite energilåg, trött och på väg hem. Men jag orkade liksom inte stressa upp mig eller bli förbannad. Jag stod och drog ett tag för att få loss bakväxeln från ekrarna, så att hjulet iaf kunde snurras på. Sen av med hjälm, fundera lite, och sen var det bara att starta promenaden hem.
Brommaplan är inte så långt från mig, kanske 7,5km, men hur långsamt man än cyklar så går det MYCKET fortare än att gå! Och så går man inte så fort i cykelskorna heller kanske. Men jag traskade på där, funderade en massa på hur jag skulle göra med cykeln och när, och gick och gick. Passade på att ringa Cykelcity och fick reda på att jag kunde åka in med cykeln redan idag. Schysst. 
Så det blev alltså 2h cykling och 1h 15 min promenad som träning igår. Kom sen hem, duschade, värmde tårna, käkade lite och sen tog jag och Scotty (cykeln) en taxi till Cykelcity. 
De tyckte också det var konstigt att bakväxeln bara går av, men antagligen har den varit felinställd och gått rakt in i hjulet, och sen brutits då? Jag har aldrig varit med om detta innan. Blev lite chockad när det hände, att det bara kan paja så.
Men nu är cykeln på grundlig service, och sen när jag får tillbaka den hoppas jag kunna lita på den igen, så att jag kan cykla lite mera!

>Lite tur på cykeloturen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *