>

När jag pajade cykeln i fredags kände jag att det var rätt bra ändå att jag bokat upp spinning hela helgen. Nu fick jag till rätt mkt alternativ cykelträning ändå! Totalt 8h i helgen blev det. Ja inte allt på en gång, men 3 + 5. 
Igår lördag var jag på SATS Eventklass på Medis, där Disco-Glenn och Michel körde tuffaste 3h spinningpasset! Det var intervaller i mängder, och med två instruktörer som turas om hetsas det lite mer, och man kör på som att man kör ett vanligt en timmes pass, och ett till, och ett till!
Vi körde bl.a. 6×1 min intervaller, 6×2 min intervaller, samt nån högkadenslåt där emellan. Sen körde Michel: 6×4 min intervaller, hög kadens sittande. Sen var det Glenns tur igen: intervalltrappan grande: 2-4-6-8-6-4-2 min intervaller med 1 min vila. Sist Michels tur: 4×10 min mkt stående, hög kadens och 2 min vila mellan.
Jag körde på riktigt bra och det kändes också fint, ända tills det var ca 40 min kvar och vi skulle köra de där 10-minutarna. Jag fick värsta dippen, och det syntes på mig! Blev riktigt låg och kände då att jag nog skulle må lite dåligt när klassen var klar. Jag hade inte fyllt på så bra med energi idag, hade försökt att köra lite lågenergi. Det straffade sig för efter passet fick jag snabbduscha och sen sitta och vila lite innan jag ens kunde ta mig nånstans!
Men efter passet var vi sen ett gäng som gick ut på middag. Det var cyklister, triathleter och spinnare, och jag kände mig nästan rätt normal i sällskapet. Vissa hade nämligen förberett sig för träningen med att antingen simma 2h eller spinna 3h INNAN 3h spinningpasset! Haha, ja jag kände mig nästan lite slö som vilat mig iform innan träningen ;)
Idag var det istället 5h spinning med Hofvets SUB-8 grupp. Det var igen Disco-Glenn som ledde detta passet också, så det var därför jag orkade pallra mig dit. 5h spinning är lång tid, jag vet inte om jag har kört det förut, tror inte det! Inte i sträck iaf. 
Men hur kul kan ett så långt pass vara, hur pallar man de sista 2 timmarna om jag bonkade efter 3 igår? Jo, jag skötte maten lite bättre idag. Det var ett riktigt grymt pass! Helt galet hur 5h kunde gå så “fort”, eller ja, avverkas bra. Jag vågade knappt titta på klockan för att inse hur lång tid det var kvar av passet, utan fokuserade bara på nästa intervall/block vi höll på med.
Det var grym musik som vanligt och Glenn guidade oss igenom 3 större block under passet. Det var intervallbetonat idag igen. Idag körde vi bl.a. 10×1 min, 10×2 min, 6×10 min, intervalltrappa: 2-4-6-8-10-8-6-4-2 min. Sista halvtimmen backe med 10sek rusher.
Jag fyllde på med lite energi, mer än igår, men fick ändå en dipp efter ca 3h. Började bli seg, men inte så farligt. Det var mest att stå ut och bestämma sig, och så kom energin tillbaka såsmåningom. 
Det kändes grymt bra idag, cykling/spinning är kul! 
Så helgen blev rätt bra träningsmässigt. Fick till två bra pass, totalt ca 8h och med bra intensitet. Pulsen hamnade på: lördagens 3h: 143/173, söndagens 5h: 141/163. Totalt nästan 12h spinning denna veckan, hoppsan! 
>Spinninghelg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *