Mål för året brukar ju man komma med i januari, jag är en månad sen men nu är det iaf bestämt med tävlingar och liknande, och jag är anmäld till de som jag vill köra. Själva träningsfokus och mål har jag haft klart sen rätt länge, funderade ut det under min viloperiod under senhösten/vintern. 
Jag gillar mål och att drömma stort. Jag anser att man måste tro på nåt innan det kan uppfyllas, och tror man inte på sig själv och att man kommer förbättra sig, gör man verkligen det då? Tider som kan kännas galet långt borta, kan faktiskt bli verklighet, men man måste bearbeta det lite först mentalt, och verkligen TRO på att man kan. Och såklart träna bra, men det visste vi redan va? 
Jag har kört tuffa mål de senaste åren och även om det har känts ibland som riktigt stora mål, så har jag ju faktiskt nått dem. Som att kapa en timme på IM-distansen varje år, det är jag riktigt nöjd med att jag klarat!
Här nedan följer mitt fokus och planering inför 2011!

Mål: Träningen, allmänt
Fokus under 2011 kommer att likna fokus för 2010, det är mest att fortsätta på bra, kända spår, vad som funkar för mig. Jag kör nu utan coach och planerar min träning och upplägg själv. Jag har lärt mig mkt under åren med Pasi som coach, och känner nu att jag vill stå på egna ben och testa själv!
Jag ska träna för att bli en bättre triathlet, och cyklist. Det är mitt fokus iår. Triathlontävlingarna går absolut först, även om andra lopp kan vara en kul grej att köra.
– Simningen: Mer simträning (med simcoach Mike). Öka på antal simtimmar. Öva in tekniken.
– Cyklingen: Fortsätta med ännu mer cykling! Målet är 1000mil under året, och nu med min vintercykel har jag börjat utesäsongen tidigare än innan. Jag kommer att cykla mkt under helgerna (fre – sön) samt få många mil i benen under cykelläger på Öland, samt på Mallorca.
– Löpningen: Här handlar det om att få igång en regelbundenhet. Springa kort och ofta och jobba upp styrkan för löpning med alternativ träning. Fokus är skadeförebyggande, och att KUNNA springa hela året. När jag väl känner mig bättre kan jag fokusera på lite snabbhet. Planen är också att köra mkt mer terränglöpning än innan.
– Styrka: Köra funktionell styrka och/eller löpstyrketräning.
– Underhåll: Köra coreträning. Besöka massör regelbundet för att undvika skador.

Lopp
Här är de lopp som jag satsar på iår:

Ironman China, maj
Vätternrundan, juni
Ironman Frankfurt, juli
Ö till Ö, september
Challenge Barcelona, oktober (eventuellt)

Fler lopp kan tillkomma, men då är de lägre prio.

PR Mål för 2011
Triathlon
Mitt mål för Ironmandistansen iår är att förbättra mig 30 min mot förra årets tid. Iår kör jag nya IM-lopp med nya banor och det blir svårare att jämföra med Kalmar Triathlon där jag “kan” den banan.

Ju närmare min “gräns” jag kommer desto svårare blir det att kapa tid. Men jag tycker 30 min är ett tufft och bra mål. Det som kan påverka i Kina eller Tyskland är ju eventuell värme som inte är i Kalmar, väderförhållande i allmänhet och eventuella våtdräktsförbud.
Nu har jag ett mål att jobba mot! SUB-11 på IM!
IM under 10:48:47 (just nu 11:18:47)
Halv-IM under 05:00:00 (just nu 05:10:02)
Cykling
Målet för cyklingen iår blir att köra Vätternrundan med Hofvets SUB-8 grupp! Jag är anmäld till den, men då VR endast ligger 3 veckor efter IM China får jag hålla det lite öppet. Beroende på form kommer jag kanske få gå ner någon grupp, men köra vill jag, och jag vill såklart kapa min tid fårn förra året (8.49). Och med klungkörning, samt mer cykelträning för min del tror jag det kan vara ett rimligt mål!

Löpning
Jag har inte satt några PR mål för rena löplopp alls iår, då jag inte vet om jag kommer att hinna springa något lopp, och verkligen satsa på det. Men löpningen på IM-maran, har jag som mål att springa under 4:15. 

Där är mitt fokus för 2011. Nu är det bara att köra! Första tävlingen iår närmar sig med stormsteg! Jag hoppas på ett grymt och roligt träningsår, och såklart ett skadefritt sådant.
Nu KÖR vi! YEAH! 
Fokus och mål 2011

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *