Då det var typ en månad sen jag sprang sist, tänkte jag att lite löpning kanske vore trevligt. Ut i snön och kylan för att testa på, det var ju rätt så nice sist, men jag har bara inte prioriterat löpningen i sibirienvintern.
Igår fredag körde jag en sen morgonjogg, alltså mer förmiddagsjogg. Jag bylsade på mig vad jag tyckte var mycket kläder och gav mig sen ut i mina nya Inov-8 Xtalon skor som jag fick på min födelsedag.

Det var rätt mkt snö ute och så blåste det snö i rak motvind när jag började min löprunda nere vid karlbergskanalen. Frös som fasen, och började jogga med musiken som sällskap. Sprang första kilometern och frös och grät, vinden i ansiktet gjorde så tårarna sprutade, jag såg knappt nåt och tänkte är det såhär det ska vara?


Men efter en kilometer fick jag väl igång värmen lite, och vinden slutade ligga på, så jag kunde torka tårarna och jogga vidare. Det var faktiskt rätt skönt att springa i solen/snön. Men kallt. Och så tyckte jag det var lite tungt, iaf på slutet.

Men jag joggade på min vanliga runda: runt holmen till rålis, ett varv i rålis och sen tvingade jag mig att springa samma väg hem.

Lyssnade på bra musik på min nya Ipod Shuffle. Fått musiken till Disco-Glenns pass, så den var blandad med mina gamla favoriter. Sen med lite shuffle råkade jag lyssna på de låtar som jag har på Ipoden men aldrig hinner till, såsom Robyn låten nedan. Den var grym!

Löpning (fre)
Totalt: 8.6 km
Tid: 55:38 min
Tempo: 6:29
Puls (medel/max): 143/150
Robyn – Criminal Intent

Idag lördag blev det ännu ett löppass! När man ändå är igång liksom. Idag hade jag bokat in att träffa snabba Sofie och springa med henne, det var tur det annars hade jag nog inte tagit mig ut. Det var ännu kallare idag, och jag bylsade på med ännu mer kläder än igår, och festade till det med Icebugs på fötterna. Kände mig som värsta michelingubben idag, och löpningen blev därefter: tuuuuung!

Vi joggade en sväng runt kungsholmen, i solen, och pratade om allt mellan himmel o jord. Vi behövde peppa upp varann lite och jag kände mig som värsta bromsklossen när vi sprang, 2 pass på 2 dagar och en löpform som är långt borta. Tufft!

Men vi sprang på bra när vi väl sprang :) Sofie hade ju sprungit till mig och sprang sen också hem efter vårt pass. Grymt att vi kan kombinera, en löpare och en oregelbunden löpare som kan träna ihop, perfa!
Löpning (lör)
Totalt: 6.8 km
Tid: 46:09 min
Tempo: 6:48
Puls (medel/max): 131/148

Efter löppasset och dagsljusdosen blev det en snabbdusch och lite lunch innan jag åkte till söder för bästa spinningpasset i stan. Disco-Glenn körde sitt 90-minuterspass, och idag var det många vänner på passet. Kändes grymt att träffa alla och köra ihop.

Det var samma upplägg som de senaste veckorna, två längre intervallblock. Första var: 4×1 min, 1 min ståvila, sen direkt 4x2min med 1 min vila. “Vilan” efter det var en högkadenslåt på 120bpm, som inte är så lätt att hålla ändå! Och sist kom intervalltrappan: 2-4-6-8-6-4-2min intervall med 1 min vila emellan.
Grymt bra drag idag, lördag och man kunde nästan tro man var på fest! :) Bästa träningen, hård träning med bra vänner! Puls: 152/168.

Igång med löpningen, och lite spinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *