Idag hängde jag ute i Farsta på Friskis hela dagen. Jag och Sara gick på SUB-8 gruppens långspinning, den sista i raden. Ja för snart är det ju vår, och då SKA det vara vårväder så man kan cykla ute. Nu var det iaf inneträning som gällde, och det var varmt och skönt. Riktigt varmt idag!!
Det var Disco-Glenn som ledde hofvets 5h spinning idag, och det garanterade BRA pass. Och idag var det om möjligt ännu bättre lett, även om det var mkt strul med tekniken. 
Värmen var tryckande. Redan efter 20 min var vi genomsvettiga och hade pölar under spinningcyklarna. Ventilationssystemet i hela huset hade nämligen lagt av. Imman låg tät i spinningsalen, men vi trampade på ändå. Först var jag lite seg och kunde inte komma igång, fokuserade för mkt på värmen, men sen bara lät jag det vara och fokuserade på rätt sak: att träna! Men det var otroligt varmt och riktigt hög luftfuktighet. Kanske kan vara bra att övervinna det med.
Vi körde första 2,5 timmarna som intervaller, bl.a: 10x1min (30stå/30sitta) med 1 min ståvila. Sen följde 10x2min samma upplägg. Sen kom de långa intervallerna 6x10min som ofta blev 11 min utan att nån märkte. Men jag höll koll, och hade bra fokus.
Trampade på bra, men fick inte upp pulsen lika högt idag, men ansträngningen var hög. Kan väl ha varit värmen som gjorde att jag inte orkade ta i mer? Puls snitt/max: 120/159. (Låg på runt 135-140 under intervallerna, där jag brukar ligga på runt 10-15 slag högre, men varje gång vi vilade dök pulsen till typ 60-70, därav låga snittet)


Under hela passet hade Glenn visat Tour De france DVD’s på projektor och storskärm. Riktigt inspirerande att se cykelstjärnorna kämpa i alla backar och lopp! Grymt! 
Sista 2,5 timmarna körde vi sen Tour De France inspirerat pass med 4 berg vi skulle ta oss över, i klunga men körde ryck för att fånga in utbrytare eller rycka ifrån, allt guidat av Glenn som peppade oss otroligt bra.
Tekniken strulade lite här med, men Glenn fixade och peppade och höll koll på tiderna. Allt vi behövde göra var att dricka mängder med vatten, resorb/salt och sen trampa järnet!
Jag blev rätt slut av passet, men överraskad att jag slapp huvudvärk. Ventilationen satte igång lagom till sista timmen, så till slut såg vi oss i spegeln igen! Innan dess hade jag klottrat lite i imman, mantat för varje dag:

5h spinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *