I fredags morse fortsatte simmarstreaken. Tredje morgonsimpasset för veckan, men denna gången var jag där själv. Hittade på ett simpass med lite inspiration från triathlet M.

Jag fick dela bana med 2 andra som simmade olika saker, så det blev svårt att hålla mina tänka starttider. Men jag fick till lite simning iaf. Det kändes lite som att simma i sirap, men ändå skönt att komma upp och ta sig dit. Jag fick dock betala för sömnbristen på kvällen, då jag var rätt trött efter veckan!

Simpasset blev:
Insim 400m.
10×50 prog 1-3
100m lugnt
12x75m tröskel, kort vila
300m avbad (ry/fr)
Totalt: 2200m, 60 min.

Idag när det var nästan vårvärme ute (15 grader varmare än förra helgen) var man ju nästan tvungen att köra nån träning utomhus. Jag funderade först på cykling, eller ja det var tanken, men så fastnade jag med annat fix hemma medans jag kollade på lite skidor på teve.

Kom ut sen, men det blev istället löpning. Med varmare temp blev det också mycket mer moddigt ute. Jag hade ingen vidare lust att springa bland en massa lördagsflanörer på kungsholmen idag, så jag valde att springa på andra hållet – mot Solna.

Jag sprang min vanliga runda västerut alltså, längs med vattnet först på kungsholmen och sen på solnasidan längs med vattnet. Där var det mkt färre människor ute på promenad, skönt!

Jag joggade på rätt lugnt, kände mig lite för varmt klädd idag (när ska man lära sig?), och sprang och lyssnade på musik. Denna rundan är lite mer kuperad och jag gick idag i de brantaste backarna borta förbi Pampas. Annars joggade jag på och det kändes bra. Farten får spela mkt mindre roll när det är underlag som detta: sandstrandsaktigt!
Löpning
Totalt: 9.4 km
Tid: 1:03:10 min
Tempo: 6:43
Puls (medel/max): 144/176

När jag kommit in från min löparrunda och tagit det lite lugnt ett tag så pockade trainern på min uppmärksamhet. Jag har ju funderat många gånger på att köra på den, men det känns som det varit en TrainerFörbannelse över den. Jag har liksom inte kommit mig för det, inte haft lust. Sen jag skaffade ny dator har jag inte kopplat upp den och kört – kanske inte orkat med allt möjligt strul som kan ske.

Men så idag blev jag bara taggad och peppad, jag ville köra! Så jag satte igång musiken jag fått av Disco-Glenn, som är hans 90min pass, och så blev jag cykelpepp direkt! Det krävdes bara lite fix för att få igång trainern, men sen funkade den! (Och en gång i mitten av passet när den inte ville komma igång efter att jag pausat, fick starta om). Men det gick mkt mer smärtfritt än jag trodde, trainern fungerar!

Det är alltså en trainer som man kopplar till datorn och som endast kan köras så. Väldigt bra och cool, när den funkar. Men såsom det är med det mesta teknik – ju mer komplicerat desto mer möjligheter till fixande och fel. Jag var glad att den gick att köra även via virtuell dator på datorn.

Jag körde på till musiken och slökollade lite på teve under tiden. Men jag försökte fokusera så mkt på cyklingen som möjligt, kollar man FÖR mkt på teven/film/serie så känns det som att man trampar lite sämre.
Jag körde ett hitte-på pass: uppvärmning 10 min, sedan 4×10 min i tempoställning med lite mer driv och bra kadens och tryck. 2 min rullvila emellan varje, och sen en del nedrull efteråt. Totalt 75 min blev det, och puls på 120/137.

Inte så jätteintensivt, men det kändes bra att sitta på “rätt” cykel igen. Bra att vänja sig vid positionen och sadel och allt igen! Skönt att svettas ut och trampa igång benen. Benen var rätt stela sen TFR-träningen i torsdags. Bra att träna igång dem igen :)

Och ni som undrar vad Disco-Glenn-musik är så kommer här två smakprov (lyssnas på i BRA stereo, låt inte den sköna basen gå till waste):

Simma, cykla, spring – and music maestro!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *