>

Efter träningsmängdveckan på Lanzarote fick jag en ofrivillig vila i helgen. Fick nåt sorts virus på hemresan antagligen som sen yttrade sig i maginfluensa. En ofrivillig fasta alltså. Men bättre nu än förra veckan tänkte jag, och sen gick den ju över på 2 dagar så nu är jag tiptop igen!
Jag firade friskheten med att ta mig till e-badet imorse för simträning. Jag var ju tvungen att visa upp min cykelbränna på benen, raka streck efter cykelbyxorna, vita lår och bruna ben :) 
Jag körde i en lite snabbare bana idag än vanligt, en där jag får kämpa lite. Vi var tre i banan och jag låg sist och jagade fötter. Jag märkte dock att jag kom närmre och närmre allt eftersom passet gick, jag är liksom jämn genom passet, men jag vill ju gärna få till farten också!
Det kändes stabilt hela vägen dock och jag fick köra de sista 100-ingarna själv/med en från banan brevid. Att fixa ett 4km-pass på morgonen känns inte så märkvärdigt längre, vi har absolut blivit simpass-längds-störda i vårt simgäng! :)
Här var dagens pass: (CS står för critical speed: en hög fart men fortfarande kunna hålla bra tekniken)
INSIM (200)
200 Ez.

HUVUDSERIE – LONGHORN SPECIAL (3,600)
600 truckarfart + 12×50 CS @ 8-12s vila.
2×300 truckarfart + 8×75 CS @ 8-12s vila
3×200 truckarfart + 6×100 CS @ 10-15s vila

NEDVARVNING (200 m)
4×25 decellererande + 100 bad
Totalt: 4000m, 1h 32 min.

Ikväll stack jag ut på ett litet löppass när jag kom hem. Vägarna såg torra ut (bara väldigt grusiga) när jag promenerade hem, så jag satte på vanliga skor, och hade lite mindre kläder på än när jag sprang sist hemma för nån vecka sen. Bara nån minusgrad känns ju nästan varmt nu. 
Men så när jag kom ut var det lite isgata på promenadvägen runt kungsholmen. Jag blandade gång med jogg där jag tog mig fram och gillade inte isen nåt speciellt. Sprang på lite lugnt och lyssnade på musik.
Så efter 20 min då jag kommit till norrmälarstrand, passade jag på att köra löpskolning istället, det passade bra idag. Jag hittade en sträcka gångbana som var isfri och körde där löpskolningsövningarna vi lärt oss på Lanzalägret. Jag höll på där och körde fram och tillbaka och kände mig lite smått uttittad av alla som joggade/gick förbi, men löpskolning är bra, det ska jag köra regelbundet nu! 
Höll på i knappa kvarten och fortsatte sen min lugna joggingtur, lilla rundan runt holmen, och sprang hemåt. Det var rätt kallt ändå på slutet, kylan bet i ansiktet. Inte riktigt som 20 grader på Lanza, än. Hoppas på fler plusgrader! Det blev iaf en liten löptur på drygt 50 min ikväll, skönt att komma ut. 
>Simning och löpskolning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *