I veckan var det vår, äntligen. Inte jättevarmt men ändå runt 0an och torra snöfria grusiga vägar. Det var på gång. Och så hörde vi om snöovädret som skulle dra fram. Tittade ut under dagen, vid lunch och skrattade lite åt det gissande folket på smhi. Va? Snö? Nä, det ser inte ut att komma nåt.
Men så under två timmar så bara blev himlen vit och så dumpades det en massa nysnö här igen. Va tusan! Tog mig hem från jobbet och frös lite, kallt, snöigt, och kände nästan vinterdeppen komma smygandes igen. 
Handlade i fredagsstressen bland alla som skulle hem till fredagsmys, och kom sen äntligen hem. Men så när jag satt i soffan så funderade jag ändå på om jag inte skulle ta mig ut. Jag funderade en del, men så kände jag bara sån otroligt lust till att träna! Strunt samma all snö och vinterväder, jag vill springa! Det är så skönt när man verkligen får till de där känslorna.
Jag bara stängde av huvudet (så jag inte skulle ångra mig) och slängde på löparkläderna snabbt som attan. De var framlagda sen imorse, för löpningen var ju faktiskt planerad.
Jag vågade inte chansa utan tog icebugsen idag, med tanke på att det var en del is i veckan, och is + nysnö är ingen bra kombo. Så jag kom ut i snön, temperaturen ute kändes faktiskt rätt ok, rätt behaglig och jag hade klätt mig lagom.
Jag började springa min vanliga runda runt kungsholmen längs med gångbanan runt ön. Sprang på och log ett stort leende direkt – KUL att springa! Jag joggade på och lyssnade på musik. Det var mörkt, men ändå mysigt i snön. Jag sprang på i min ensamhet och kom sen bort till rålis. Körde där 5 varv på min 1-km-favorit-slinga där i parken. 
Sprang på och det kändes rätt så bra stundvis idag, det kändes lätt och bra. Det var bara att digga housemusiken jag hade i öronen och knata på. Helt tomt ute en fredagkväll, en bra tid att springa på! Jag mötte nog max 2 andra löpare under min dryga timme ute. Och nån hundägare. Annars var vägarna mina!
Efter 5 varv i parken sprang jag sen samma väg hem runt kungsholmen. Blev lite tröttare på slutet, och tårna gjorde ont. Icebugsen funkar typ en timme, sen är fötterna mosiga. Men jag är nöjd med passet. Ett riktigt fredagsmyspass!
Löpning
Totalt: 12.9 km
Tid: 1:20:15 min
Tempo: 6:15
Puls (medel/max): 149/159
Fredagkvällslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *