Jag var på Ted Ås och Niklas Nilssons träningsläger på Lanzarote. Här följer en kort sammanfattning av Lanzaroteveckans träningspass:
Fredag 4/3
Löpning 60 min, 10km
Vi anlände till hotellet i Puerto Del Carmen (startplats för Ironman Lanzarote) på kvällen och gav oss snabbt ut för ett första löppass. Sprang längs med strandpromenaden, först bort till IM-starten och sen längs med IM-banan. Det gick lite snabbt för mig men man kände sig lite som en kalv på grönbete. Att springa i korta tights och linne! Nice!
Lördag 5/3
Morgon: Löpning
Huvudpasset för dagen var ett hårdare morgonlöppass. Uppvärmning 15 min gemensamt längs strandpromenaden. Sen 6×5 min intervaller, körde i den långsammare gruppen som körde: 2 min hårdare, 3 min lugnare per 5min intervall. Sprang individuellt längs med promenaden, och vände efter 3 intervaller, sen tillbaka. Samlades upp alla igen och joggade hem till hotell och frukost. Totalt ca 1h.
Lunch: Cykling 3h 45 min, 96km
Lugn första cykling över ön. Körde iväg i en samlad trupp. Började med värsta backarna och cykelformen kändes som den var long gone. Hade inte så toppenbra utväxling på cykeln för backar, så det blev lite tungtrampat och hög puls. Men sen körde vi på mer rullande backar och flackare partier. Längs med vatten, lavafält och blå himmel. Solen sken. Härligt!!
Cyklade på i klungan, körde ibland lite ojämnt och så, men vi trampade på bra. Körde en sväng på 6 mil innan vi kom bort till Club La Santa. Stannade där för lunch och paus. Kollade in träningsanläggningen.
Delade sen in oss i två grupper för körningen hemåt. Körde i snabbare gruppen, men fick slita en del i backarna. Fick expermintera lite med växlarna, hur jag skulle köra. Hellre låga växlar och hög kadens än minsta på stora klingan, vilket blev för tungt. Men jag hängde på iaf och vi körde på ok hemåt sen. Avslutade med en gigantisk nedförsbacke där jag bromsade upp allt mitt bromsgummi kändes det som. Läskigt! Men ner kom vi.
Em: Löpning
Efter lite kort vila sprang jag sen ett kort löppass med Christer, längs med strandpromenaden. Lugn jogg, korta steg, snabb frekvens. Snackade på. Lurade till mig 15 mins jogg.

Lanzaroteträningen, del 1/5

En reaktion på “Lanzaroteträningen, del 1/5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *