När man tar sovmorgon på helgen blir det otroligt tufft att vakna kl.05.25 på måndagmorgonen. Det märkte jag idag, det tog säkert 10 min innan jag ens hörde väckarklockan. Och jag var trött som en zombie men på något märkligt vis så tog jag mig upp och åkte till e-badet.
Ingen som väntade på t-banan, ingen som mötte mig vid ingången, ingen från mitt simgäng, nä för det är inte tisdag. Men ändå tog jag mig dit, och det är jag glad för! 
Jag hade med mig ett gammalt pass från simcoach Mike, och hade något att följa idag. Det var riktigt tomt på badet, vet inte om det beror på att alla de duktiga kört SM i helgen? Jag fick iaf en bana att ha själv först, och sen dela med en annan simmare. Gott om plats alltså.
Jag var otroligt off idag alltså, seg som kola. Och så va jag lite trött i nacken/ryggen för jag måste ha sovit lite konstigt. Så passet som hade en riktigt lång uppvärmning passade mig bra. Jag hann vakna till lite.
Sen var det VO2max kort sträcka (50m) och sen lång vila, nästan lika lång som arbetet. Målet var att simma hårt och jämnt, och jag snittade de flesta på 50sek. Körde dock “bara” 26st, hann inte alla 44 som passet egentligen innehöll. 
Men jag var nöjd med passet efter de 3000m jag fick ihop. Jag gillade att simma, även om jag var riktigt seg. Skönt det var att komma igång, och börja veckan på ett bra sätt! Imorgon blir det mer crowded i poolen!
Dagens pass:
Warmup: (1400m)
400
10×50 halva längden ben
20×25 @30 1 hård 1 lös

HUVUDSERIE (1300m)
26×50@1:30 Håll så hög medelfart som möjligt är.

NEDVARVNING (300)
3×100 lugnt
Totalt: 3000m, 1h 20 min.

(Simförklaring: @ står för starttid och betyder alltså att simma + vila ska hinnas med under denna tid. När klockan har gått denna tid ska man börja simma igen! Ju fortare man simmar desto mer vila alltså, och vice versa)
Otroligt trött morgonsim

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *