Igår, tisdag, blev det ännu ett morgonsimpass. En IM-simning på träning. Igen. Man börjar vänja sig och det känns rätt bra i bassängen nu! Just detta passet kändes bra tyckte jag. Det är ju lite lotteri över den där bra simkänslan.
Passets mål var att kunna disponera sitt lopp och simma energisnålt men också progressivt. Så man skulle inte bränna ut sig i början, men simma på och sen ge järnet på sista seten i varje serie.
Jag körde tåget i bana 3 idag, och det gick rätt så bra. Jag räknade och höll koll på alla starttider och “snackade med klockan”. Jag körde på rätt bra disponerat tyckte jag, kunde trycka på, på de sista precis som vi skulle.
Kändes bra nästan hela passet, i slutet blev jag trött och sen också besviken när jag insåg att vi läst fel på schemat. 400-ingarna blev 300-ingar i våra ögon. Oh well, det blev ett rätt ok pass ändå!
Här kommer passet:
INSIM (300)
300 Ez.

HUVUDSERIE – (3,300)
24×50 @ 1:05. Tempohöjning sista 8.
6×200 vila ca 45-60. 4 tröskel + tempohöjning sista 2.
3×300 vila ca 60. 2 tröskel + 1 tempohöjning. (Läste visst fel i passet här, skulle vara 400-ingar)

NEDVARVNING (200)
200 bad (ry/fr)

Totalt: 3800m, 1h 25 min.
Progressiv simning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *