Nu när sommartiden är här är ju kvällarna så mycket längre! Eller ja, iallafall ljusare, och det är lättare att komma ut på kvällspassen.
Ikväll blev det ett löppass, planen var ca 60 min löpning inklusive ett set med löpskolning. Jag ska ju köra löpskolning en gång i veckan är det tänkt, så att jag får till ett bra löpsteg och har kraft i kroppen att springa rätt när det väl gäller.
Det är ljust ute, men fortfarande rätt kallt. Alltså blev det samma löparkläder som senast: långärmad underställströja från craft, och tunn löparjacka. Långa tights och sen en reflexväst på det som vanligt. Jag vill synas i trafiken, och det blir ju mörkt när man är ute om man är ute tillräckligt länge!
Ipoden och Garminen som sällskap och sen var jag ute för en löptur. Sprang min vanliga start på rundan: runt kungsholmen bort till rålis. Det var mycket bättre underlag nu än innan, men fortfarande lite blött och isigt på vissa ställen. Men klart bättre, och till nästa vecka lär isen vara borta.
När jag kom fram till rålis efter dryga 20 min, stannade jag där för att köra knappt en kvart med löpskolsövningar. Jag körde 3x av varje set: vadjogg – småhopp – spurt. Höga knän i olika nivåer. Kick i baken i olika nivåer. Utfallsgång och sist en fartökningsspurt med lite lugn jogg emellan. Det kändes i benen med övningarna, och det är väl bra. Gäller att bli tillräckligt stark för att orka med lite maror (efter simning och cykling) här framöver.
Efter löpskolningen började jag sen springa igen, det blev ett varv i rålis, där det var lite isigt, så jag fortsatte sen hem samma väg som jag kommit dit.
Det var väldigt många löpare ute nu och det är ju kul att alla vågar sig ut på vårlöpning. Men med mer löpare, kommer också dessa “tävla/race”-löpare. Och de som absolut inte kan bli omsprungna…
Jag sprang ifatt en snubbe längs med norrmälarstrand. Han sprang lite ojämnt och kollade bak en del när jag kom ifatt. Ökade då farten rejält för att jag absolut inte skulle passera. Så det blev lite av en tävling där, för jag blev ju såklart taggad att springa efter. Så jag fick till en liten fartökning, han sprang ojämnt och kollade bak ofta, jag hamnde efter men kom ifatt när han tappade fart.
Jag sprang på efter ett tag men släppte sen när vi kom till andra sidan kungsholmen där det var mer isigt och halt. Jag känner mig inte bekväm att springa på då, så jag tog det lite lugnare på sista biten hem.
Det blev ett rätt ok pass ändå, känns vettigt med löpskolning. Själva löpningen kändes dock lite si och så. Kändes inte jättelätt i steget precis, men jag får väl ta och springa lite oftare och jobba på det. 
Löpning
Totalt: 9.5 km
Tid: 1:03:26 min
Tempo: 6:44 (totalt, löpning utan löpskolning ca 05:25-6:00-tempo)
Puls (medel/max): 148/171

Löpning med löpskolning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *