Jag var på Ted Ås och Niklas Nilssons träningsläger på Lanzarote. Här följer en kort sammanfattning av Lanzaroteveckans träningspass:
Torsdag 10/3
Cykling 7h, 165km.
Idag var det cykling av IM-banan, fokus bra cykling och planerat bara några få korta stopp totalt. Jag startade i klungan med Niklas grupp, vi var 8-9st. Det blev dock lite ojämnt i början då vi var olika starka, jag var seg i backarna och hamnade efter rätt snabbt. Turen började också med ett skyfall utan dess like där vi tappade bort Janne på vägen i allt hagel.
Vi cyklade vidare sen och jag kämpade på i alla motlut. Efter ett tag delade vi sen upp oss i två mindre grupper där vi var mer jämna, jag körde med Christer, Roger och Niklas.
Vi körde på bra hela banan runt, klarade “Colting-backen” (den ökända backe på IM-banan där det ryktas att Colting fick hoppa av och gå upp under tävlingen!) och den branta backen upp till Rio. Fin utsikt! Och häftigt att ha cyklat hela IM-banan. Vi tog 3 korta stopp under hela tiden, så totalt tog cyklingen 7.40 ca.
Fredag 11/3
Löpning 65min, 10km
Morgonjogg sista dagen. Sprang längs med strandpromenaden själv i egen takt. Mullrade lite i himlen och när jag vänt efter 30 min började det åska och hagla/regna rätt rejält. Sprang vidare sen men blandade lite med gång då det var halt och mkt vatten. Kändes bra annars i kroppen!

Ullis upp för branta Rio backen, fin utsikt mot en liten ö brevid Lanza!

Lanzaroteträningen, del 5/5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *