Efter en “knappt tränat”-vecka förra veckan (blev 3 h totalt) och ett avslut på den med total vilohelg var jag nu åter redo igen för mer träning. Jag vet inte vad det var med mig, jag bara tappade lusten totalt och blev trött.
Men efter en hel helgs vila kände jag så otroligt tydligt idag att jag bara MÅSTE springa! Jag var pigg, alert, inte alls trött, men kände en otrolig rastlöshet i hela kroppen. Fanns inga tvivel idag, jag ville ut!
Så när jag kom hem slängde jag på löparkläderna direkt. Nu skulle det springas.Löpning 75 min på nivå 2-3 var planen. Även om jag inte sprungit på ett tag borde jag ju kanske öka upp distanserna lite snart. Långpass är i pipe:n också.
Det var ljust ute – skönt! Och rätt så milt. Men nu till problemet: hur ska man veta hur mkt kläder man ska ha? Som tur var hade jag sett att Claes börjat med kepa, då var den saken klar. Sen hade jag en hel låda med vårkollektionen från Craft som jag fått för testning och utvärdering precis som en del andra utvalda träningsbloggare. Den svarta tunna jackan som ser ut som en skinnjacka (Featherlight jacket) – den ville jag bara prova!
Så jag tog på långärmad underställströja under, underställsboxers (varför??) och sen mina gamla jazzbyxor (förlåt för att jag syndat Marathonmia!) som jag ändå stoppat in i strumporna så de blir mer tightliknande. Jackan var tunn, jag trodde jag klätt mig lagom.
Men såklart blev det fel! Jag var lagom varm innan jag börjat springa, efter 1 km var jag uppvärmd kan jag säga! Och jag fick många blickar på min “skinnjacka” idag, antingen för att jag var så jäkla snygg, eller bara för att jag nog var röd som en tomat i fejjan.
Who cares, jag sprang iallafall! Jag sprang. :) Sprang bort rastlösheten och den där jobbiga känslan i kroppen. Fram med adrenalin och glädjekick.
Min runda blev från karlbergskanalen bort västerut längs vattnet. Förbi Pampas och fortsatte bort till Solna. Det var väldigt många löpare ute, trevligt!
Jag sprang förbi en tjej som varvade gång/löpning, och vi följdes åt ett tag där, jag sprang om, hon sprang om osv. När vi båda vände borta vid Solna för samma väg tillbaka tog jag henne som hare och hängde på några meter bakom. Hon hade bra fart och försvann uppför i backarna, och sen fick jag springa på för att komma ifatt på flacken. Roligt var det! Och jag hade peppande musik som fick mig att slippa höra mig flåsa.
Sen fortsatte jag med lite fartleksliknande på vägen tillbaka. När jag kom tillbaka till kungsholmen, fortsatte jag ett varv runt holmen. Det gick dock lite lugnare nu, men jag ville ju vara ute längre, inte bara springa på. Så jag joggade på där, lät det gå långsamt och bara sprang.
När jag kom bort till Rålis fick det vara bra, så jag tog kortaste vägen hemåt då. Nöjd med mitt korta långpass idag!
Men jag måste tydligen springa oftare så att jag vet hur jag ska klä mig. Funderade på det när jag var ute: Alla app-utvecklare där ute, tänk er en löparApp till smartphonen som när man knappat in vald runda, beräknar temperatur under tiden man ska va ute, och som sen ger förslag på kläder. Fin ide va? Det vore nåt!
Idag hade det passat med: ett par tights, tunn löpartröja + jacka, eller bara långärmad lager två tröja! Ca 9 grader ute kanske?
Löpning
Totalt: 14.5 km
Tid: 1:23:04 min
Tempo: 5:43
Puls (medel/max): 161/176

Äntligen löpning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *