Det bidde ett långpass! Igår måndag hade jag planerat in ett lite längre löppass, planen var ca 90 min i lugn fart. Jag promenerade hem från jobbet i den “varma” våren, och såg fram emot ett pass.

Nu tänkte jag dock testa lite nytt, jag ville prova den här taktiken att varva löpningen med gång, för att bygga på distansen litegrann. Jag har ju inte sprungit så många långpass precis, förra veckan blev det 15km iaf, annars har jag mest harvat runt på ca milen.

Så jag bestämde mig för att köra 9 + 1, hela passet igenom. Springa, och sen gå raskt i en minut, och hålla mig till klockan och köra det redan från början även om det kanske känns konstigt att börja gå redan efter 9 mins löpning.

En annan sak speciellt för dagen var att jag faktiskt funderade på att våga springa på NYA VÄGAR! Oj. Det är stort. För en som trivs med ultrabanor och samma väg om och om igen, så känns de nya vägarna lite skrämmande. Men nu ville jag prova. Så jag kollade upp lite innan och tog med iphonen och hade karta i den i värsta fall :)

Så jag gav mig iväg och sprang/gick västerut, bort mot Solna längs med vattnet. Det är ju en av mina vanliga rundor, förbi pampas och bortåt. Men nu när jag kommit bort till vändpunkten och sprang hemåt så tog jag sen bron över till nästa ö, eller ja Ulvsunda kanske det heter. Jag vågade ta mig över bron! (Som jag funderat på den där bron hur många gånger som helst när jag sprungit denna rundan).

Jag höll mina 9 min löpning + 1 min gång hela tiden. Det var lite ovant i början dock att hela tiden hålla koll på klockan. I början var det jobbigt att hela tiden titta på klockan, men i slutet av passet var det lite skönt att hänga upp löpningen på, bara en tid, några minuter och så kändes tiden inte så lång för hela passet totalt.
Jag fortsatte sen till Alvik och tog sen välkända cykelvägen in till stan igen. Men när jag sprang där så kändes det ju så himla bra, så jag tänkte varför inte plocka några broar till?

Så när jag kom ner till rålis tog jag sen nästa bro över till södermalm. Det var nu mörkt ute men fortfarande en del som var ute och promenerade och sprang, så jag var knappast ensam. Fortsatte längs med södermälarstrand och sprang på.

Själva löpningen kändes hur bra som helst idag. Kändes lätt, lätt, och pulsen kändes helt ok. Benen så inte så mkt heller, och jag fokuserade på att spänna inne i magen för att ha core-stöd igång när jag joggade. Tog sen sista bron över till min kära holme och sprang sen längs med karlbergsstranden hemåt. Nu kändes det fortsatt bra så jag passade på att hänga på en annan löpare som sprang där och ökade tempot lite.

Kom sen hem till fridhemsplan och hade fått ihop ett bra långpass på nästan 19km. Helt ok en måndagkväll! Det var så kul att springa att jag kunnat fortsätta länge till! Och sen tänkte jag en del på TEC-galningarna i helgen, att mitt lilla långpass är inte ens deras uppvärmning. Så jag var glad att jag tog mig tiden att göra en liten bro-utflykt ikväll. Det kändes riktigt bra!

Och det där med att springa/gå funkade väldigt bra tycker jag. Blev lite överraskad av att snittet på passet inte sjönk mer heller, av de där minuterna gång. Nöjd! Och glad :)

Här nedan är en bildkavalkad på min brosamling. Gissa stockholmsbroarna. Den första som gissar rätt vinner en löpardejt med mig! (Så jag slipper harva själv ;) )


Löpning
Totalt: 18.5 km
Tid: 1:52:09 min
Tempo: 6:05
Puls (medel/max): 148/168

Gränsfall till Smurfhits, men denna låten lyssnade jag på en del under löppasset. Ny på min ipod. :)

Långpass löpning + gång

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *