I helgen körde jag årets första Ö-till-Ö-träningspass. Ja alltså där man springer – simmar och sen springer lite igen. Jag och Karin skulle egentligen cykla, men då det blåste så mkt fegade vi ur och bestämde annan träning. Och med triathlon finns det ju lite annat att välja på också!
Så vi bestämde oss för att mötas upp och springa bort till eriksdalsbadet, köra ett bra simpass där och sen springa hem igen. Vi möttes i rålis och tog kortaste vägen till badet (Karin hade redan sprungit i 45 min), så vi sprang västerbron över och sen förbi tanto och längs med vattnet bort. Det var varmt och skönt ute, och lite blåsigt då ja. Men klockan var inte så mkt, så det var inte helt fullt med folk ute än.
Väl framme på badet blev det snabbt in o duscha och byta om och sen fick vi en egen bana i 25:an, perfekt! Jag hade tagit med ett gammalt coach-pass, så vi hade något att följa. Det var blandade farter, och ett pass som inte såg så jobbigt ut på pappret, men shit vad trött man blev efter ett tag! Det var riktigt svårt att köra på de “hårda” farterna på slutet.
Vi simmade bredvid varandra i banan, alltså delad bana. Det var rätt coolt, för vi är rätt så jämna ändå på simningen. Ja Karin var starkare än mig ju längre passet gick, men man hade något att jaga och följa, det var bra. Hade vi kört bakom varandra hade den ena nog fått för mkt hjälp att ligga bakom, nu fick vi kämpa på bredvid varann!
Vi höll på och simmade i 1h 20 min, det var allt vi hann. Sen blev det in, snabb dusch och på med löparkläderna igen. Nu sprang vi sen en annan väg hem, vi sprang över södermalm och in i stan för att skiljas åt där, och springa på varsitt håll hem. Jag var lite trött efter den andra träningen, mest för vätskebrist tror jag. Lite huvudvärk och seg, men vi joggade på riktigt lugnt så det var ingen fara. 
Fick ihop ett bra pass totalt på ca 2h 45 min. Helt ok lördagspass!
Senare mötte jag upp med min Ö-till-Ö-partner Elin i stan för en fika. Hon på väg till Portugal för att vara ledare på träningsläger, och jag ska snart till Mallorca för detsamma. Vi snackade träning, tävlingsförberedelser och Kina. Det börjar närma sig tävling snart!
Löpning – dit
Totalt: 5.3 km
Tid: 32:59 min
Tempo: 6:16
Puls (medel/max): 142/196
Simpasset:
400 insim.
4×25 lätt + 4×50 kondition + 4×75 hårt
4×75 lätt + 4×50 kondition + 4×25 hårt

2×50 lätt + 2×100 kondition + 2×150 hårt
2×150 lätt + 2×100 kondition + 2×50 hårt

Sist 200 lätt + 2×100 hårt

100 avbad.
Totalt: 3300m, 1h 20 min.

Löpning – hem
Totalt: 7.1 km
Tid: 45:54 min
Tempo: 6:28
Puls (medel/max): 142/167
Springa – simma – springa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *