Så har redan två dagar gått sen jag kom till Mallorca. Två cykeldagar där jag lett den gula gruppen till många sköna mils cykling. Det är otroligt fint här på ön, riktig sommarvärme och sol, och många, många cyklister!
Jag har haft fullt upp med att simma morgonpass med gänget, och sen vara ledare för cykelgrupp under dagen. Det är riktigt kul att vara ledare och guida cykelgruppen rätt och se till att alla trivs. Men vad trött man blir! Totalt fokus under hela dagarna, och jag behöver min vila på kvällen!
Vi körde en 13 mils runda igår söndag, i gul grupp där vi körde bort till Orient och tog den backen upp. Fortsatte sen på fina vägar, böljande kuperat resten av turen. Såklart en fika insprängt i passet. Även om man inte just fikar så mkt, så är den sociala biten trevlig, och skönt att sitta och vila lite i solen!
Idag körde jag och ledare Anna den gula gruppen, lite lightgul, då vi också hade en snabbare gul grupp. De olika nivåer som finns på cykelturerna är blå, grön, gul och röd och ökande intensitet/fart då på dem.
Vi körde en fin tur ner mot Manacor, ner till Felanitx där vi tog en fika och sen körde vi norrut förbi San Joan, Lljubi och Muro hem. Totalt 10 mil på Mallorcas “flacken”. Hade en bra schysst klunga idag där alla var rätt jämnstarka och körde på fint i gruppen! 
Tyvärr har vi fått lära oss den hårda vägen att reflexerna på vägarna inte är så trevliga att råka köra på. Och på vissa ställen är vägrenen obefintlig och dikena djupa. Dock har de incidenter som varit alla haft turen med sig och ingen har skadats. Men det gäller att man är uppmärksam när man cyklar!
Idag blev det också årets första brickpass för mig. Efter cyklingen i gul grupp erbjöds bricklöpning längs med strandpromenaden. Vi var ett litet gäng på 5 pers som tog tillfället i akt och sprang där. Jag tog lugna “gruppen” (vi var 2) och körde lugn jogg, blev ca 5km på 30 min, den andra gruppen var aningen snabbare.
Så kontentan är, det blir mycket träning och mycket sol, och mkt fokus på cykling, gruppkonstellationer och gruppcykling. Och navigering. Och bra fikaställen! ;) Det är ett riktigt trevligt gäng cyklister/triathleter här nere och vi har riktigt roligt.
Tyvärr har jag varit lite dålig på det här med att ta actionbilder. Det kanske kommer nåt såsmåningom, jag har fullt upp med att cykla! Och guida!
Mallorca första dagarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *