Igårmorse fortsatte jag med mer simning. Ute-50an är skön att simma i, jag gillar verkligen att simma utomhus. Och så är den så lång, så det kanske är bra träning ändå. Men jag tycker jag simmar och simmar, men blir aldrig snabbare. Lite segt.

Men med de långa passen vi kör ofta, så känns iaf ironmansimningen på 3860m inte så farligt lång längre. Annat var det ju inför min första IM för 4 år sen, då testade jag att simma 3000m EN gång i e-badets ute-50a innan tävlingen. Ja innan vansbrosimmet var det ju. Så ok, två pass på 3km innan min första Kalmar. (Dock simmade jag på ca 1:50 då, nu ca en halvtimme snabbare).

Igår simmade jag solo. Mötte dock en triathlonkompis som var där och körde i banan brevid. Vi snackade lite mellan seten, och sen simmade vi på var för sig. Jag körde en del av ett gammalt pass, och anpassade lite. Fick räcka med 3300m. Det känns längre när man kör passen själv, det måste jag säga!
Simpasset:

Insim 400m.
24×50 fart 1-3, vila ca 10
12×100 jämnt
2×200 med paddlar
100 avbad (ry/fr)
Totalt: 3300m, 1h 20 min.

Igårkväll blev det vila. Endast promenerande hem från jobbet kånkandes på alla träningskläder och grejer. Efter snorkk-löpningen i tisdags kväll är det lite prylar att plocka med hem. Det kräver lite logistikfunderingar det där med att springa direkt från jobbet, men jag gillade det. Ska försöka få till fler såna pass!

Idag var det ju helgdag och då såklart måste man ut och cykla! Cykla och samla lite mil i benen. Jag har känt mig grymt ringrostig på min tempohoj de senaste passen, och idag började det likadant. Jag körde ett solopass på ca 14 mil i solen. Stack ut innan lunch och cyklade på i motvinden. Det var segt. Usch, kändes som jag knappt tog mig framåt.

Jag stack ut till Färingsö som är mitt cykelställe där jag känner mig hemma. Det blåste rätt ordentligt idag, men det känns det som det alltid gör där ute. Jag cyklade på själv, dealade med mig själv: hur långt jag skulle köra och hur. Redan vid svartsjö stannade jag för en kort fika i solen. För det förtjänade jag.
En kaffe och en liten japp på det, och sen var jag iväg igen. Körde bort till Björkviksslingan som är en fram-och-tillbaka väg som blir 10km per varv. 5 varv där skulle jag köra, det var planen. Jag struntade i hur fort det gick, men jag skulle köra mina fem varv! Och jag körde på där, det blåste apmycket på ena hållet, så det var ju riktigt roligt att köra ner till vattnet, och inte lika kul att köra tillbaka.

Men konstigt nog så försvann alla småkramper allt eftersom passet gick. Det kändes bättre och bättre och jag kunde köra på rätt ok där i tempoställning. Jag cyklade på och tänkte på fika nr 2 som jag skulle få ta efter att alla varv var avklarade. Och inte innan dess! Inget fuskande.

Jag nynnade på Lady Gaga hela cykelturen, och höll mig motiverad och hyfsat glad. Lite energilåg var jag nog, så inte superhappy, men helt ok. Efter 5 varv körde jag sen bort till mataffären där jag stannade och satt i solen och bara var nöjd. Drack massa vatten, käkade ett äpple och även en liten japp igen. Det fick räcka, jag vill inte trycka i för mkt energi på mina långpass.

Sen fortsatte jag slingan runt och tog mig hemåt igen. Peppade mig själv och funderade på hur vägen såg ut längre fram och vad jag skulle passera. Njöt av värmen och solen, och tänkte på vinden som bra träning. Och så kom jag hela vägen hem. 14 mil solo. En dag som blev bättre och bättre. Nöjd!
Direkt när jag kom hem satte jag på löpardojjorna och stack ut. Joggade lugnt några varv runt kvarteren här och ville bara få till ett superkort brickpass. Blev 11 min och gissningsvis 6-tempo. Kändes helt ok, var dock bara lite allmänt trött efter en lång dag. Men benen kändes bra! Nu känns det bättre inför alla tävlingar framöver. Men mer cykling ska det bli, mer milsamlande!
Jag fick ihop 137km idag, på totalt ca 4h 55min.

Transportsträcka ut: 10km, snitt 22.3km/h.
Cykelpass: 117km, snitt 28.5km/h. Puls: 134/159
Transportsträcka hem: 10km, snitt 23.4km/h.
Nynnade på denna låt, märks det att jag gillar repetetiv musik? Bästa remixen, kanske hört den lite för mkt under löppassen. På cykelpassen kör jag aldrig med musik, måste kunna höra trafiken kring mig! Men nynna kan jag göra ;)

Simma, cykla, springa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *