Idag råkade det bli för mig årets hittills längsta cykelpass på årets hittills varmaste dag! Jobbar på cykelbrännan, that’s for sure! 
Jag har iaf spenderat hela dagen utomhus, på cykeln eller fikat, i solen. Underbart! Dagen började kl.09 imorse då jag mötte upp med Mattias i Rålis. Dags för cykeltur ut på Färingsö. Vi körde lugnt vanlig transportsträckan ut till Drottningholm och satte sen igång att cykla på riktigt. 
Då M endast ville köra några timmar, bestämde vi oss för att köra ett varv på Färingsöslingan, korta varvet (inte en massa varv på Björkviksslingan alltså). Vi körde på bra, det blåste en del men det var bara extra träning! Körde mkt i tempobågen och det kändes helt ok idag.
Efter ett varv lämnade jag M och fortsatte sen själv, tanken var att köra ihop minst 15 mil idag. Jag fortsatte på ännu ett varv på “varvet”. Kom bort till Svartsjö Cafe där jag stannade och fikade kort i solen. (Kaffe, cola light och liten japp blev intaget). Det var nästan lite FÖR varmt att sitta still i solen, så det var skönt när jag väl hoppade upp på cykeln igen och susade iväg. 
Ut på större vägen vid Svartsjö och då ser jag någon i välbekanta kläder köra en bit framför. Kör ifatt och hittar S som är triathlonklubbkompis. Han ska också köra rätt långt idag och vi bestämmer oss för att köra ihop, roligt med sällskap! 
Vi kör bort och tar ett varv på Björkviksslingan. Jag känner mig stark och drar iväg lite, men väntar in när varvet är klart, och sen bestämmer vi oss för att köra tillbaka till Tappströmsrondellen och sen ta ett varv ut på Ekerö (50km totalt ut och tillbaka till färjan). 
Det är varmt, men vi kör på väldigt bra. Är jämna och turas om att ligga först och ta vind. Annars ligger vi lite med lucka, då jag kör i tempobågen ibland. Vi kör ut på Ekerö och stannar för en liten fika på en mack där innan vi kör igång ut till färjan. Dricker ännu en kaffe, fyller på vatten, käkar en liten godis och ett äpple. Det får räcka. Jag känner mig ju ändå rätt pigg.
Efter fikan får dock S krut i benen, han bara flyger iväg ut mot Adelsö. Jag jobbar på och ligger bakom och vi kör på som tusan ner mot färjeläget. Sen när vi kör tillbaka är det några sega motlut, och en jävulsk sid och motvind. Men som sagt, det blåser ju ALLTID där ute. Det är extra träning!
När vi är klara med Ekerö säger S att han vill köra 3 mil till, ett varv bort till kyrkan på Färingsö där vi möttes innan idag. Jag tänker att ja vad tusan, kan ju lika gärna passa på nu när jag har sällskap och allt, så jag hakar på. Vi kör alltså ut på Färingsö – igen – och nu är det eftermiddag och mindre cyklister ute. Jag har verkligen kört här hela dan! :)
Stannar kort och trycker en Vitargobar som jag får av S. Behövs nu, jag känner mig rätt energilåg och seg. Men benen känns otroligt fräscha ändå. Inga krämpor alls, inte ens trött i ryggen. Känns riktigt bra.
Vi kör på sen rätt så bra ut till kyrkan. Sista biten att trycka på rejält idag. Jagar varann och sen vänder vi och kör lite lugnare tillbaka. Det blåser fortfarande apa ute på öarna. Men, men, vi fixar det.
Sen körde vi hemåt, och jag är glad för att komma hem till slut. Var ett riktigt bra pass idag, och roligt att jag lyckades ragga upp sällskap på vägen :) Om jag kört själv hade jag nog inte haft diciplinen att köra så pass långt idag. Jag är rätt trött när jag kommer hem, brickpasset byts mot en promenad till affären för att köpa saft. Gott! Jag var sjukt törstig. Sen var jag lite seg. Märks kanske att man är trött när man knappt orkar ladda in träningsdatat för att se hur långt man verkligen körde idag. Men nu är det iaf gjort, och jag är nöjd! 
Jag fick ihop 195km idag, på totalt ca 6h 55min.

Transportsträcka ut: 10km, snitt 23.0km/h.
Cykelpass: 175km, snitt 29.0km/h. Puls: 129/157
Transportsträcka hem: 10km, snitt 22.5km/h.

Långcykling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *