Äntligen är sommarn här, varmt och soligt och jag har jobbat på cykelbrännan i veckan. I torsdags och idag var jag ute på Ekerö/Färingsö och hojade runt på min racer. Första passen på den på rätt länge, cyklat på tempohojen mest annars. 
I torsdags körde jag själv, hade bytt till mig en ledig dag och alla andra jobbar väl. Men det var riktigt lugnt och skönt ute på Färingsö. Jag körde vanliga slingan där och körde pannbensbygge med 5 varv ute på 10km slingan vid Björkvik. Höll till där ett bra tag och det var typ bara jag och bonden som var ute med traktorn på den vägen. Torsdagen blev 14 mil i solen och ett snitt på ca 29km/h. 
På kvällen mötte jag sen upp med min syster som var i stan några dagar. Vi började med ett lugnt löppass ihop. Körde den “snälla” rundan runt kungsholmen, där man skippar fredhällsklipporna och genar lite. Vi joggade på i värmen, jag babblade på mest och peppade under löpningen. Det var skönt att springa och benen kändes förvånansvärt bra även efter cyklingen. Det blev en skön tur på knappt 8km. 
Fredagen blev en helvilodag med massage och triggerpunktstryckande hos Åsman i Örebro. Jag var riktigt stel, men fick nog loss en del och det är ju bra inför kommande tävlingar.
Sen var jag förbi Cykelcity och hämtade upp min älskade tempohoj. Fin, servad och inget mer knakande! Rätt roligt ändå att man träffar på flera träningsvänner en fredagkväll på CC ;) Där vi hänger!
Idag var det en heldag i solen nästan. Jag, Karin och Alex stack ut tidigt imorse förcykling på Ekerö/Färingsö. De på sina tempohojar, jag på racern – igen. Det märktes kan jag säga. Även om jag körde med sällskap så cyklade jag de 15 milen själv idag, haha. Antingen låg jag och drog, eller så var jag 100m efter de andra som drog iväg och inte väntade in. Men det var lugnt, att ta vind är ju bra träning. Och blåsten, den var med idag igen. Det blåser alltid ute på Ekerö/Färingsö!
Vi körde både ett varv på Ekerövägen ut till färjeläget och sen ett varv på Färingsö. Vägen ut på Ekerö var rolig, för vi bombade på som galningar ut dit. Karin och Alex en bit före och jag jagandes efter. Körde om ett litet gäng cyklister som sen låg på min rulle. Jag drog hela vägen ner och ville inte ha draghjälp, hög puls och ansträngning och jag ville inte släppa nån förbi ;) Grym träning! Men kändes som frukosten skulle komma upp…
Sen tog vi det lite lugnare upp till Tappström och sen körde vi som sagt ett varv på Färingsö inkl Björkvik. Bra vind där idag igen, måste älska motvinden!
Så 15 mil idag, och snitt drygt 29km/h. Säger kanske inte så mkt, men det var bra drag idag iaf, jag jagade efter mina cykelsällskap!
Om en vecka är det ju Vätternrundan. Jag är ju anmäld men har fortfarande inte bestämt mig till 100% om jag ska köra eller ej. Kan ju vara kul, men är det så bra att bomba sönder benen 2 veckor innan tävling? Eller det kanske är bra med ett hårt pass innan “tapering”-vilan sätter in? Måste fundera lite till.
Cyklande på racern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *