Idag blev det ännu mer cykling! Igår slängde jag ut frågan på fejjan om nån vill hänga med på en tur, men fick inga svar så då fick det bli solocykling idag. Sällskapet från igår skulle vila från cykling, och min planerade cykeldejt var ju grym och vann löploppet Jättelångt igår, så jag förstod att hon kunde möjligtvis ha lite trötta ben och skippa cyklingen!
Så idag blev det 17 mil solocykling, i “frisk” vind kan man väl säga. Men jag inspireras ofta av mina triathlonvänner som man möter under träningspassen. Triathleten D som sist vi sågs hade cyklat typ 20-mils pass och 18-mils pass svarade när jag frågade “körde du med nån?” att “jag körde själv, jag kör alla pass själv”. Coolt!
Så då tänkte jag att det är väl klart jag kan köra själv. Tur man kan roa sig själv i så många timmar kan jag säga! Det finns mycket, mycket att fundera på. Och så kan man ju alltid tänka på att trampa. Hur cyklar man snabbare? Lägg i en tyngre växel och trampa snabbare! Enkelt :)
Jag hängde halva dan ute på Ekerö/Färingsö igen, som vanligt. Snart kan jag alla svängar ojämnheter i asfalten och kurvor. Idag blåste det dock på annat håll än sist. Spännande!
Jag började med en sväng ut på Ekerö ner till Adelsö-färjeläget. Idag när jag inte behövde jaga nån körde jag automatiskt lite lugnare. Körde på i min egen fart men slökörde inte. Hade motvind ner och medvind upp. Tror jag. Jag tycker det blåser från alla håll oftast.
Tyvärr så mötte jag en idiot i trafiken idag igen, precis som igår var det en röd volvo från 90-talet (inte samma dock). Det måste vara något fel på dem, för tutan hänger sig, och de går nog inte att styra så bra för den försökte preja mig av vägen (precis som den igår). Eller så är det skit bakom spakarna? Igår blev jag rädd, idag tänkte jag mest “oh no, här kommer dagens idiot” när tutan hördes långt bakom. Jag vinkade snällt när de kört förbi och fick ett argt finger tillbaka och ett pekandes upp mot en liten trottoar där jag tydligen skulle hålla till enligt denna lönnfeta volvoförare med maktbegär.
Jag tycker det är så trist med road rage i trafiken. Suck. Men man ska ju inte göra nåt egentligen, för alla vi cyklister ses som EN, och retar man upp nån vete fan vad de gör mot nästa stackars cyklist som de sen kör förbi.
Men jag blir lite lack också på alla galna cyklister i stan, som kör som om de vill ta livet av sig. Står man vid ett rödljus och väntar kommer det ALLTID nån cyklist som kör om hela kön och slänger sig ut mot rött. Nice, gör det om du vill. Men tänk på att alla cyklister får ta skiten när folk blir irriterade på “alla cyklister”.
Så iaf, då cyklade jag runt sen och var less på att bli trakasserad i trafiken. Men sen tänkte jag på att alla andra som passerade mig idag gjorde det verkligt schysst. Svängde ut och körde om på ett bra vis. Så då var jag istället glad för alla 99,9% schyssta bilister på Färingsö/Ekerö.
Efter Ekerö körde jag sen ut mot Färingsö (som igår). Blev en kort fika vid det för iår nya fiket i Svartsjö. Mötte en del cyklister där som också tränade inför VR. Sista chansen nu att samla mil i benen!
Jag fick lite mer energi och lust att cykla mer, så jag körde bort på slingan mot Björkvik. Väl där möttes jag av mer blåst! Ojoj. Men jag bestämde mig ändå för att mata på några varv där. Blev 3 st idag. Jag förhandlade med mig själv och sa att kör jag 3 varv får jag stanna och fylla på energi vid affären. Kör jag 2 så får jag inte stanna, så det så. Så jag är rätt lättlurad och jag körde på där mina 3 varv. Var rätt nöjd när jag fixat dem!
Fortsatte bort till affären sen och tog en superkort fika där, fyllde på vatten och lite energi. Sen var klockan rätt mkt så det var dags att fortsätta hemåt. Slingan runt och jag trampade på rätt bra. Sist blev det ett varv på FRA-slingan bara för att få det lite jämnt och fint med 15 + 2mil (transport) totalt idag.
Blev en skön dag i solen! Lite svalare idag men cykelbrännan förbättrades nog ändå. Själva cyklingen kändes bra, benen var ok, och jag känner mig mer och mer hemma på cykeln. 
Me, myself and Fujin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *