Midsommarhelgen är som gjord för eget träningsläger. Stan töms på folk, och trafik och det blir plötsligt rätt lugnt och skönt att cykla genom stan och ut på Färingsö. 
Jag har ju tävling om en vecka, så det blev inga långa OCH hårda pass nu, utan mest bara genomkörare på tempocykeln för att känna mig hemma på den.
I fredags cyklade jag midsommaraftonscykling på ett tomt Färingsö med Björn ochFredrik. Björn skulle cykla “lugnt”, Fredrik körde en IM-triathlon i Norge förra helgen, och jag ville cykla rätt så lugnt. Perfekt, då kunde vi köra ihop. 
Det var fint väder, men blåsigt som ALLTID ute på öarna. Vi körde vanliga slingan där ute men det blev bara fika vid affären, dit vi hann precis 10 min innan de stängde för dagen. Det är väl det enda som är jobbigt med midsommar, allting är stängt! 
Vi körde på lugnt, körde 3 varv på Björkvik och det kändes bra. Jag ville spara benen lite, men det var trevligt med ett cykelpass i solen! 
I lördags körde jag vilodag för att inte köra på för mkt innan tävling. Jag vet ju att jag borde ju vila också, men det är alltid svårt att avgöra hur mkt man ska träna och vila innan race. Själva passen nu gör varken från eller till, men det gäller att hålla sig hel, frisk, och på hugget. Det kan ju vara skönt med lite rörelse ändå, även om man inte kör så hårt.
Idag blev det mer cykling, jag mötte upp med Karin imorse och stack ut på Färingsö (igen!). Benen var lite segare idag och jag var nog lite seg allmänt, för vi cyklade rätt så lugnt idag. Jag ville inte trycka på mer, kände inte riktigt för det när benen sa emot.
Men vi körde några varv på Björkvik så då kunde Karin köra hårdare intervaller och jag lalla på bakom. Idag var det öppet på fiket, och vi hann med två korta fikor idag. Alltid trevligt i solen! Fick dock en rejäl regndusch på vägen hemåt, väldigt lokal sådan. Men det kanske kan vara bra att vänja sig vid. Hört att det kan regna en del i Korea. 
Det var cykelpassen för den här helgen. Nu ska cykeln snart packas ned och allt annat inför race också. På tisdag bär det av – österut!
Jag fick ihop 115km i fredags, på totalt ca 4h 10min.
Cykelpass: 95km (+ 20km transportsträca), snitt 28.6km/h. Puls: 131/157
Jag fick ihop 106km idag, på totalt ca 4h.
Cykelpass: 86km (+ 20km transportsträcka), snitt 27.2km/h. Puls: 114/148

Midsommarcykling x 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *