Helgen (fre-sön) har bjudit på 5 pass. Lite blandat simning, löpning och rask promenad. Rätt korta pass, men det viktiga nu är väl att hålla igång, alla långpass har jag avklarat sen innan. Och “sista långpasset” inför Frankfurt blev ju faktiskt en Ironman, så mängden har jag väl i kroppen hoppas jag!

Jag har hängt vid eriksdalsbadet både lör och sön, det gick faktiskt att simma där även på helgen. Igår var det sämre väder = mindre folk, men det fungerade förvånansvärt bra där idag med i solen. Jag körde lite påhittade pass båda dagarna, båda på 3000m och 1h 20 min.

Jag tog med alla simleksaker jag hade och varierade. Körde mkt benspark med platta, för att liksom väcka igång benen igen på ett schysst sätt. Körde även lite med dolme och paddlar. Blev två rätt ok pass, kändes bättre nu än första simpasset i veckan.

Jag har även sprungit två gånger och det blev faktiskt exakt samma runda. Jag är ju så kreativ vad gäller löprundorna här i stan, hmm. Jag sprang min runda bort längs karlberg, över till andra sidan vattnet och sen via pampas bort till Solna där jag vänder och springer exakt samma väg tillbaka. Rundan bjuder på en del backar där borta längs vid vattnet vid Solna.

I fredags när jag sprang var det mitt på dagen i solen. Det blev en lugn runda och jag stannade efter 10 min och gjorde en serie utfall och benböj i gräset framför vattnet, för att liksom väcka igång musklerna. Sen joggade jag vidare. Det blev en lugn löpning, och jag gick i backarna och sprang på när det var flackare. Kändes dock väldigt bra i benen och kroppen. Det blev 9.6km och ett snitt på 5:54.

Ikväll sprang jag då exakt samma runda. Jag gav mig ut och hade råkat äta lite för tätt inpå så fick öva med att springa med lite ont i magen. Men det kan ju vara bra träning det med. Efter uppvärmning ca 1 km började jag sen öka takten lite. Efter funderingar ville jag testa och se om jag liksom kan känna hur det känns att bara trycka på lite, och inte fastna i nån bekvämlighetszon.

På cyklingen känns det som jag har flera nivåer, men på löpningen (iaf på tävling) känns det som att jag bara har två: springa eller inte springa.
Men jag ökade på farten lite och det kändes rätt ok. Jag jobbade på och ökade lite i taget och precis innan vändpunkten hade jag fått upp lite fart. Fick sen igång pulsen och flåset och det kändes ansträngande. Jobbigt men ändå skönt.

Benen kändes fortsatt bra, men det är ju en annan känsla när man liksom tar i mer. Men jag intalade mig att det var skönt, och behövligt, så jag bara gasade på. Joggade upp för de flesta backar (gick i nån) och höll pulsen uppe. Fint röd i ansiktet och flåsig var jag sen när jag var klar, men vilken skön känsla att springa på! Samma runda 9.6km och snitt idag 5.31.

Hade laddat ipoden med lite ny musik, och nedan hittar ni kvällens soundtrack. Gillade verkligen den och visualiserade hur jag matar på under Ironman:
I ain’t gonna stop until I’m done 
I ain’t gonna quit until I’ve won


Helgens simpass:
Insim 400m.
3x(100 benspark m. platta
+ 200 paddel+dolme
+ 200fr)
20×50 (1 benspark + 2free, repeat)
Avbad 100 rygg.
Totalt: 3000m.

Insim 400m
10×50 (1 benspark + 2free, repeat)
200 paddel + dolme
5x(100 benspark + 100 free)
800 paddlar + dolme
100 avbad (rygg)
Totalt: 3000m.

Simma och springa, lugnt och hårt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *