Dagarna bara flyger fram här i Frankfurt! Bara två dagar kvar innan race day nu. Igår flög jag ner på förmiddagen med några klubbkompisar. Skönt med kort flygresa för en gångs skull, inga 30h resor här nu inte. Väl framme kånkade jag väskor via tåg in till centrum och sen till hotellet. En pärs bara det!
Sen lite lunch och strosande i stan (kollade in målområdet) innan vi sen på kvällen stack ut för att springa lite. Vi skulle ta ett varv på löparbanan. Lugnt ju, tänkte jag. På nåt konstigt sätt tänkte jag då Korea banan var 10km på ett håll och denna banan är 10km på ett varv (typ 5km på ett håll) att ett varv på något magiskt sätt skulle vara 5km. Men nej, det är ju ingen halv-IM jag ska köra, det är ju en hel. Så jag blev lite trött mentalt när vi sprang och jag insåg att min kort-korta jogg skulle vara i 10km. 
Men löparbanan var så snäll så. Snäll och fin och platt, och så var det lite kallt också. Kallt men ändå inte. Vädret är lite skumt här nere, kan växla rätt fort när väl solen skiner lite. Och så regnar det lite då och då.
Så vi joggade 10.5km på 1 timme här igår. Det var många löpare ute och man kunde direkt se de som skulle köra IM. Vi syns liksom så väl, helt kittade med alla grejer!
Idag har jag istället cyklat. Plockade upp cykeln igår och mekade ihop den, och fick torka av lite gammal gel och sportdryck från den. Första cykelpasset sen Korea blev det idag, och det blev en del (dock inte hela) av loopen på cykelbanan. 
Kl.11 möttes man vid tävlingsområdet, och vi var väl ett hundratal cyklister där redo att rulla banan lite lugnt. Det var blandat, både hardcoretriathleter med värsta utrustningen till motionärer på vanliga racers. Vi hade en ledarbil, nån följebil och en massa mc’s som körde med oss. De körde i förväg och stoppade trafiken i korsningarna så att hela lämmeltåget med cyklister kunde köra utan stopp (förutom när vår ledarbil fick rött) genom hela loopen, som går mkt i stan. 
Det gick inte särskilt snabbt, men det var rätt cool känsla att cykla runt där. Kändes som att vara med i touren eller nåt! Vi körde på en bra bit på loopen, jag hade hittat en egen guide, en tysk som jag hade följe med från hotellet. Han hade kört FF innan och kvalat och allt, och hade en massa olika tips och berättade om banan när vi cyklade. Schysst!
Men så när vi var längst bort på loopen blev det kallare och började ösregna. Lite blixtar och åska på det och det sköna sommarregnet förvandlades till kallt ruskigt regn. Efter ett tag stannade vi igen och de bestämde att vi skulle korta ner banan lite. Så vi tog en genväg och kom sen på loopen igen tillbaka in mot stan. (Blev 55km totalt istället för ca 84km). Och när vi kom tillbaka in mot stan var det på sina ställen helt torrt på marken, och så sken solen igen.
Vi körde iaf på mestadels av loopen och de viktiga delarna: de 3 större backarna fick vi testa och även kullerstenspartiet/backen. Det var rätt distinkta backar ändå, inte särskilt långa men man märkte av dem så att säga.
Frågan är vad det är för typ av bana tidsmässigt. Jättesvårt att säga tycker jag. Ser man på andras resultat kan man ana att man får plussa på minst 20-30 min från en Kalmarcykling, men det är ju också väldigt individuellt. Men banan känns ju “lättare” än Koreabanan iaf, så under 6h borde jag klara? Nånstans mellan 5-6 timmar får jag väl gissa på, då borde jag hamna rätt. 
Det var ju rätt mkt platt och nerför när det inte var de där 3 backarna, men också väldigt mkt svängar och så inne i stan. Hela tiden något att kolla på, och ha uppmärksamheten på. Men det ska bli spännande att köra!
Sen blev det inte mer träning idag. Det har blivit promenerande i stan, en sen lunch, och hämtning av IM väskan med alla prylar, chip och racebags. Och så en sväng på expot såklart. Sen mer käk och till sist råkade det bli en lite för lång kvällspromenad. Men nu ska jag sova gott och sen får vi se vad som händer imorgon. Ladda, ladda, ladda för söndag! Nu har jag dock lite mer koll på vad det är jag ska göra, iaf VAR.

Testlöpningen av löparbanan, som är ca 10.5km (x4 = marathon). Hotellet jag bor på kommer vi springa förbi då flera gånger, precis vid bro 1.

Testat banan i Frankfurt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *