Det har gått 1,5 vecka sen brytet i Frankfurt. Jag är nu på väg tillbaka till träningen igen, efter att ha tagit det lite lugnt. 
Ryggen är lite stel och knakig, men bättre än vad den var förra veckan. Gick till mina massörer/kiropraktorer och fick massage och utknäckning. Det syntes tydligen på ryggen att den var arg. Muskelinflammation i bröstryggen och hårt låsta kotor där med. Men nu har det släppt litegrann.
Känns ändå rätt ok att få det utlåtandet om ryggen. Då känns det mer som att jag gjorde rätt beslut att bryta och att det absolut inte gick att köra. Det var alltså inget fall av den inbilliske sjuke, eller lathet, utan ryggen sa ifrån. Det känns ju alltid segt att bryta en tävling, men nu vet jag att jag gjorde rätt, och får gå vidare mot nya mål!
I helgen passade jag på att slappna av lite, jag åkte till syrran med familj i Onsala. En långhelg med lek med barnen, bad i havet där jag passade på att simma mellan bryggan och en flotte, och sen lite cyklande (på vanlig cykel dock) och ett kort löppass en varm morgon. Jag hängde även med syrran till gymmet och körde en lugn version av hennes styrkepass. Intressant! Det var en trevlig helg vi fick till. Jag fick lite semester som faktiskt var semester! :)
Idag var jag på gymmet igen, denna gången med PT-Andreas. Jag har beslutat att satsa lite mer på att bli stark i kroppen. Det är så lätt att man bara kör styrka/rehab övningar när man har problem, och sen “glömmer” man bort den träningen när det inte känns nåt. Ja för simma, cykla, springa ÄR ju roligare träning tycker jag iaf. Men den här styrketräningen och bålträningen är viktig. För ska jag palla med alla tävlingar som jag vill köra så måste det finnas en stark kropp under huven!
Så vi körde igång vårt samarbete. Vi gick igenom mina svaga/starka delar, och testade en massa intressanta övningar. Min rörlighet är ett problem kan man lugnt säga. Men det ska jobbas på framöver!
Jag sätter lugnt igång med träningen nu igen, och siktar mot nästkommande mål här i höst: Ö till Ö!
På det igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *