Idag satte jag igång med lite löpträning igen, på hemmaplan. Efter många vilodagar och ingen riktig urladdning byggde frustrationen och träningsabstinensen upp sig, så det var ett lätt val att ta mig ut ikväll!
Blev den lilla snälla rundan runt Kungsholmen, den där man skippar fredhällsklipporna och tar kortaste vägen runt. Mina ben var stela och jag hade grym träningsvärk från styrketräningen igår med Andreas. Det var alla små muskler i benen som inte brukar jobba så mkt som nu var stela (samt insida lår, magen, rumpan).

Jag tog det riktigt lugnt i början och det kändes bättre och bättre i benen när cirkulationen kom igång. Jag sprang på och lyssnade på musik och lät kroppen bestämma tempot.
Efter några kilometer ökade jag upp tempot från 5:50 till 5:10 och det var riktigt skönt! Flåset kom igång dock och jag kände att det var tungt. Nu var det konditionen som begränsade och inte benen. Hur sjutton kunde jag köra en IM för 5 veckor sen? Nu var det absolut lagom med 7km, haha.

Jag peppades dock av min grymma musik, och här nedan delar jag med mig av kvällens soundtrack. Det finns ju faktiskt forskning nu som visar på att man springer snabbare med favoritmusiken i öronen!  (med musik hör man inte flåset, och slipper känna sig lika trött. Funkar hyfsat på mig, det är bara omgivningen som hör en bra när man kommer!)

Efter löpningen körde jag sen under 20 min mina styrkeövningar från igår här hemma. Det var benböj av olika slag, med rörlighetsövningar för rygg samtidigt. Benen kändes ordentligt, och jag fick kämpa på för att bara ens gå igenom mitt program. Men det tar iaf, och förhoppningsvis får jag ordning på rörelserna framöver och kan bli stark också!

Löpning
Totalt: 7.8 km
Tid: 44:40 min
Tempo: 5:44
Puls (medel/max): 161/184

Löpning på stela ben

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *