I helgen är det Kalmar Triathlon, eller Järnmannen som den kallas. Sveriges enda triathlon på ironmandistansen. Efter att ha kört där i 3 år, 2008-2009-2010 bestämde jag mig förra året för att testa nånting nytt, lite andra IMs utanför Sveriges gränser.
Det har varit kul att köra andra tävlingar också (Challenge Barcelona, IM Korea och nu sist IM Germany), men nu känns det faktiskt rätt konstigt att inte köra den tävlingen som är “triathlontävlingen” i Sverige. Som “alla” som kör långt tränar inför, och som jag själv gjort de senaste åren.
Jag känner många som ska köra, och kommer att heja på er alla. Men det blir hemifrån. Det är också som ett stort meet-up med hela Sveriges triathlon på plats, antingen tävlandes, minglandes eller hejandes. “Alla” är där.
Och jag tänkte länge att jag skulle åka ner och vara en del av hejarklacken. Men jag känner faktiskt att jag inte fixar det. Jag är less efter Frankfurthistorien och är istället otroligt sugen på att vara med och tävla, men kroppen är inte med på det, det vet jag.
Så jag är självisk och stannar hemma, för min egen skull. Att heja på i FF var en sak, men att stå och titta på, under ännu en tävling det orkar jag inte. Jag behöver träna om jag inte tävlar själv. Jag är avundsjuk på alla som är tävlingsnervösa just nu, och som är laddade för att köra. Jag saknar den känslan just nu!
Så jag stannar hemma och tränar istället. Tränar på nu under min lilla långhelg så att jag kommer igång med allt, och kan börja få ordning på kroppen innan ÖtillÖ.
På tal om triathlontävlingar och ÖtillÖ, så kör ju även min ÖtillÖ-lagkamrat Elin en ironman på lördag. En av de mest äventyrliga och coolaste av Ironmans: NorgesNorseman! (som även min kompis-massör-triathlet-Karin körde förra året!) En rätt extrem ironman kan man säga: simning i en fjord, cykling point to point över fjället och sen löpning som avslutas med bergsvandring upp till en topp. 
Ja det är nog bra hon kör slut på sig lite, så vi blir mer jämna till skärgårdsäventyret! Jag tränar på här hemma och hejar på alla som kör ironman. Kommer följa er online så gott det går.
Lycka till alla som kör! En Ironman är något av det roligaste man kan göra! (och jobbigt, och tufft, men vilken kick ändå!)

Målgång 2010
Tävlingsabstinens

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *