Jag har tränat två pass idag och mellan passen har jag följt och inspirerats av alla hjältar som kört Kalmar Triathlon. Jag har följt de i täten och fascinerats över hur snabba de är(Pontus Lindberg och Camilla Larsson som vann) men även alla jag känner som kört sina första, andra, tredje eller t.om femtonde ironman! Alla insatser är otroliga, och får mig att vilja köra på mer jag med.
Jag har även inspirerats lite av mina vänner här på hemmaplan. I går fredag var jag ledig och stack till e-badet och simmade ett kort pass. Det blev knappt 45 min simning, och det var första poolpasset sen FF. Kändes ju lite segt i ryggen fortfarande, men jag tänkte att nånstans måste jag ju börja. Solen sken och jag jobbade på baddräktsbrännan.
Senare på dagen mötte jag upp med min marathonkompis Karin. Hon är grym, satsar på löpningen och har sprungit marathon i 8 säsonger. Började på ca 4:30 och har nu som bäst 3:09 i Sthlm och jagar sub3 i Berlin. Vi tog en lång och rask promenad runt holmen, både fram och tillbaka. En målmedveten tjej att få inspiration från!
Mina två pass idag har varit snackejogg-löparpass båda två. Imorse träffade jag Sofie, som sprang som uppvärmning till mig, för att jobba ihop ett långpass. Morgonen var tidig och det var skönt ute, svalt och inte så många människor (än). Vi sprang runt årstaviken i behagligt morgontempo. Hade mkt att prata om och tiden bara försvann. Det kändes ok att springa, men mot slutet blev jag trött. Låg på energi kanske? Men jag tog mig hemåt sen och fick ihop 75 min löpning.
Lite vila på det och lite Kalmarföljande hemma och sen var det plötsligt efter lunch och dags för löppass nr 2. Nu med Mia, och vi mötte varann i helt färgmatchade kläder! En färgklick som passade bra in där vi sprang längs med karlbergskanalen där det var ett helt gäng Prideparadsfolk ute i gummibåtar i vattnet. Galet. 
Vi sa “vi springer väl kort va?” och menade då båda ca 10km. Det blev en sväng runt kungsholmen, med lite klipopr inkluderat. Ännu en snackejogg och vad vi babblade. Riktigt kul med sällskap och kul att höra vad alla har på gång i sina liv, och vad som planeras för hösten. Det finns ju många löplopp som kommer här snart i augusti/september. 
Så på två riktigt trevliga pass fick jag ihop 2h 15 min löpning idag. Nästan ett långpass alltså! Kroppen funkade bra, benen ok, ryggen fortfarande “lite” stel. Inga problem att springa, men inte i form för nån IM precis.
Har varit kul att följa alla i Kalmar idag. Grymt bra jobbat allihop!
Tränat och inspirerats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *