Jag bor nära Karlbergskanalen. Jag står alltid mitt emot Karlbergsslott på andra sidan vattnet när jag börjar mina löparrundor. Oftast går de runt kungsholmen, mot Solna eller väldigt sällan bort över västerbron.
Men jag vet att det SKA finnas “terräng”spår i parken som hör till Karlbergområdet. Men jag har liksom inte riktigt vågat mig utanför mina vanliga stråk, och tagit mig dit. För några veckor sen var jag nära, när jag kom tillbaka från en runda mot Solna. Men så blev det inte av.

Igår kväll skulle jag dock testa! Jag sprang över bron och bort till Karlberg, och så in genomg grinden och så på upptäcktsfärd för att leta upp spåren. Det skulle finnas från 1-4km långa och gå runt, runt där inne visste jag. Jag hittade ett spår och började springa där tills jag sen bara kom till startpunkten.

Där valde jag sen 4km spåret och tog det en sväng. Blev lite virrvarr då jag inte var så bra på att följa skyltarna i början. Men till slut hittade jag runt. Det var på grus/jordvägar i skog, under fina träd, några små backar, förbi en fotbollsplan, förbi stängsel ut mot motorvägen och förbi tennisbanor. Och ja just ja, förbi hinderbanan på Karlberg! Där vågade jag absolut inte mig in! :)

Jag sprang runt där och bara njöt av att hitta nya vägar att springa på. Och sen hade jag ju så massa sällskap även om jag sprang själv. Det kändes som ett litet träningsmecka! Jag blev omsprungen ibland och hade någon att följa. Dock inte då jag sprang vilse!

Men när jag hittat runt ett varv var det lika bra att ta ett till. Nu lärde jag mig banan och gillar man rundbanor och har guldfiskminne så är ju Karlberg jättefint område att springa på! Vad glad jag är att jag vågade mig dit, efter att ha bott mittemot i 4 år nu.

Jag sprang på så gott jag kunde där upp och ner för de små backarna. Ibland kom nån låt på ipoden som gjorde att jag bara fick massor med extra energi och jag bara ökade på! På slutet sprang jag sen hemåt i rask fart. Kändes riktigt bra att få upp flåset och springa en skön kvällstur. Vad glad jag är som hittade skog så nära. Ja bor man mitt inne i stan får man vara glad för en liten skog iaf. Bättre än bara asfaltdjungel!
Sen när jag kom hem passade jag på att köra styrketräningsprogrammet. 20 min benböj och höft och rörelseövningar. Skönt svettigt!

(Bjuder på löparsoundtrack nedan, ni som lyssnat på mina förra tracks, har nog koll på vilken typ av musik jag springer till! Musik som får en att dansa, får mig att springa snabbare! Och den ska alltid spelas högt och med bra bas!)
Löpning
Totalt: 12.5 km
Tid: 1:17:08 min
Tempo: 6:11
Puls (medel/max): 150/173

Så här glad blir man när man äntligen ska ut och springa!

Jag har hittat Karlberg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *