Igår var det måndag och dags att börja en ny vecka. En ny och bra vecka ser jag fram emot! Jag började med att gå till en för mig ny naprapat. Fick tips av en annan triathlet att testa denna naprapat, och det är intressant och nödvändigt med lite ny input ibland. Särskilt när jag tycks ha fastnat i ett dåligt mönster.

Så jag var där på morgonen och fick en bra genomgång av kroppen och dess svagheter/stelheter. Blev utknäckt i höft/rygg/nacke och masserad och hade sen lika långa ben efter utknäckningen. Det är ju en bra utgångspunkt för mer träning iaf.

Jag fick också tips om styrketräning och övningar jag bör köra. Muskelmassa tycks saknas på vissa delar av rygg/axlar, och det kan vara bra för både hållning och mer träning. Samt stretch av t.ex. höftböjare, rumpa och bröstmuskler.

Det kändes iaf direkt mkt bättre efter behandlingen och jag blev så peppad och motiverad att jag bestämde mig för att gå till gymmet och styrketräna redan på kvällen.

Så på kvällen promenerade jag hem från jobbet, hämtade snabbt träningskläder och gick bort till ett av de närmsta gymmen, SATS Stadshagen.

Det var längesen jag var på gymmet, hänger ju inte där så mkt på somrarna, och nu var det styrketräning. När körde jag det senast liksom?  Men nu var jag riktigt peppad, hade skrivit upp ett program att köra, och hade ipoden med musik som höll mig igång.

Värmde upp kort på crosstrainern i 10 min innan jag sen satte igång. Körde rätt så lätta vikter, men kom iaf igång med övningar. Det blev bl.a:
– rotatorcuffövningar, hantlar och dragkablar
– bröstpress med hantlar
– axelpress med hantlar
– latsdrag (uppifrån)
– rodd i maskin, samt i kabelmaskin
– bålstabilitet i form av plankan mot boll, samt sidoplanka
– lite stretch på det
Så där fick jag till ett riktigt roligt styrkepass på dryga timmen. Det var kul ju! Och det kändes fortsatt bra (bättre) i ryggen. Jag hoppas jag har tagit ett steg på rätt väg nu. Jag jobbar vidare så får vi se!

Lite styrketräning kanske?

En reaktion på “Lite styrketräning kanske?

 • 3 oktober, 2011 kl. 19:52
  Permalänk

  Hej!

  Vilken fin blogg du har! Hittade den via Funbeat. =)

  Du skrev att du gjort rotatorcuffövningar i ditt gym-pass. Jag letar bra övningar för rotatorcuffarna då jag själv har lite problem med dem och skulle bli jätteglad om du ville dela med dig. Maila mig gärna.

  Mvh Rebecca

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *