Igår kväll var jag och simtränade med gänget. Ut i förorten till vår lilla simhall, där det är simträning med coach Mike. Idag hade vi dock en vikarie som tränare, men det var trevligt det med. Det var längesen jag simmade, och det var riktigt kul att träffa många av simkompisarna ikväll. Det blir så mycket roligare med träningen när det är socialt. Också lite svårare att skippa träningen om man vet att fler är där. Vem skulle dissa en vanlig kompisträff liksom?

Så även om passet är rätt sent på kvällen, så var jag taggad till max att köra. Inga tvivel alls där, men det handlar väl också om att coachen sagt att jag ska gå. Då går jag!

Jag hade laddat med ägg och äpple som mellanmål innan, så jag slapp eventuell kvällshunger och kunde fokusera på passet. Det var kul att simma, men kändes lite ovant första 25an. Men snart var jag inne i det. Simmade inte så snabbt, men det var skönt att vara tillbaka i vattnet igen. Kroppen lär säga till snart att jag har simmat, träningsvärk är på g känner jag!

Vi körde en salig blandning idag. Här är dagens pass:

10 min uppvärmning
10 min benspark med platta
8×25 sprintspark = halva max, halva lugnt

En loop under 25 min:
Brazililan = simma med bräda mellan benen, som man touchar i varje simtag innan man drar fram armen för nästa drag. Simma stabilt, inte vicka på brädan (höften).
3×50 med bräda.
50 vanligt
3×25 med bräda
25 vanligt

400m sprint: 16×25 halva max/max, starttid 45s

100 lugnt

50m simgolf: Simma så snabbt du kan med så få armtag som möjligt. Poängen är tiden + antal armtag. Jag hade ca 48s+ 38armtag = 86 i simgolfpoäng!

Såhär ser vårbybassängen ut. Detta var dock en juldag för 2 år sedan. Simcamp på jul är numera standard!

Simpass med gänget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *