Visst är hösten fin med soliga dagar, gula löv och mysiga skogspromenader. Och hösten kan vara en nystart efter semestern, man kan sikta mot nya äventyr och saker som händer nästa år. Men hösten, just nu, kan också vara skitjobbig. Det är kallt ute, regnar och blåser, man vet aldrig hur många lager man måste ha på sig för att inte frysa. Det är nästan alltid för kallt, mörkt och jäkligt. Till helgen blir det också mörkt, på riktigt! Efter denna helgen är det nästan dvala som gäller.

Men nej, det är nu det gäller att hålla igång konsekvent med träningen. Att inte låta mörkret och hösttröttheten vinna. Att se målet till våren, att jobba sig igenom vintern. Helst av allt skulle jag vilja krypa under ett täcke och vakna när det är vår. Ja vältränad och i tävlingsform såklart. Eller bäst av allt, fly landet för en träningssäsong i varmt land. Ahhh, vad jag gillar värme.

Jag fick en släng av höstdeppen efter helgen. Måndag, ny vecka, nya äventyr, och bara “pang” så gick jag in i höst-väggen. Ingen träning, fastnade i soffan under en filt och sträckkollade på serier. Hur det nu kan lösa några problem?

Idag tog jag tag i mitt liv igen och tog mig till gymmet för att styrketräna. Det var steg 1. Steg 2 är ATT träna. Då blir man pigg och glad. Då vill man till steg 1 igen – ta sig ut för att träna. Och så tränar man. Och så blir man pigg. Och glad. Repeat. Jag tror jag har hittat lösningen. Ska bara implementera den också! Återkommer i ämnet, om jag lyckas mota bort hösthelvetet iår eller ej.

Mota hösttröttheten

2 reaktion på “Mota hösttröttheten

 • 26 oktober, 2011 kl. 19:13
  Permalänk

  Håller med – det är segt i mörkret, men kanske nu som vi behöver träningen mest för att hålla energin uppe. Att gå i dvala och komma ut i sitt livs form lät ju inte helt fel :) .

  Svar
  • 26 oktober, 2011 kl. 22:54
   Permalänk

   Precis! Som en liten tränings-vinter-puppa som sen blir en vältränad fjäril.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *