Igår söndag var det tänkt att jag skulle köra mitt cykelpass ute på crossen. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt, och blir det tidsbrist så är det rätt så skönt att ha en trainer hemma ändå. Nu kunde jag få till passet OCH hinna med höstfikan på eftermiddagen. Toppen!

Jag var inte superpepp från början, men när jag väl pluggade in hörlurarna i öronen och hörde dunket från favoritmusiken då taggade jag till! Jag körde ett skönt pass på 75 min, blandade intervaller i nivå och olika kadenser. Det kändes riktigt bra och för första gången på länge hade jag pulsklockan på mig, och den visade bra siffror. Jag lyckades väcka kroppen på ett bra sätt!

På trainern kan man ju köra allt möjligt. För att ge lite förslag på olika pass så är mitt tips att köra kortare intensiva pass på trainern, och om möjligt köra de lite längre passen ute. Det är också bra att köra ett syfte med trainerpasset, som olika intervaller så man inte bara sitter och råkar tappa intensiteten och bara trampar. Tänk på att alltid ha ett bra driv! Och blir du peppad av musik och teve så ha det på, man behöver lite hjälp att bli extra taggad ibland!

Här kommer lite förslag på vad man kan hitta på under trainerpasset:

Kör uppvärmning 10 min. Sedan öka på belastning och driv och få upp pulsen.

Exempel på intervaller under trainerpass kan vara:

– Kör valfritt antal 10 min intervaller med bra driv och nivå 4/5. Kadens ca 80-85. 3 min rullvila mellan varje intervall. Kör du många intervaller kan du växla mellan intensiteter, t.ex. 2st i nivå 3/5 och 2st i nivå 4/5.

– Växla mellan olika kadenser. Kör t.ex. 3 min intervaller med varannan intervall låg kadens, varannan hög kadens.

– Kör korta intervaller t.ex. 10x4min på nivå 4/5, rullvila 1 min mellan varje. Alternativt lägg in några korta intervaller på slutet på nivå 5/5.

Avsluta alltid med 10 min nedvarvning för att trampa ur.

Trainerpass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *