Jag betar av alla mina träningspass på mitt program, fixar mina 10h-veckor, så så långt är det bra. Men cykelträningen på programmet, där kan jag hittills välja om jag ska köra cykel ute eller trainer inne. Jag har nu försökt peppa mig till att cykla ute på crossen på helgerna. Men det har inte gått! Hur svårt ska det vara egentligen?

Jag är nog lite smårädd för att cykla själv egentligen, undermedvetet. Eller så är jag bara ovan och vet inte vad för kläder jag ska slänga på mig. Något sorts motstånd är det iaf, men jag vill bara bryta det och ta mig ut. För jag är säker på att det är jätteskönt att komma ut och cykla! När man väl vågar ta steget…

Igår söndag vaknade jag lite sent, fördröjde mig lite vid datorn, fixade en massa annat och vips, sen var det typ försent för att inte råka vara ute när solen gick ner. Så det fick bli träning på trainern istället. Det gick iof väldigt bra, men det var ju inte utecykling!

Jag körde ett pass på 75 min framför teven. Musiken i ipoden peppade mig, jag blandade olika kadenser och körde på med bra puls under hela passet. Och så slapp jag illamående som efter spinningen!

Så jag fick ju till ett bra pass på min tempocykel som står på trainern. Men crossen står där och pockar, den vill ut! Snart. Ska försöka våga ta mod till mig och ge mig ut snart.

Hur svårt kan det va?

6 reaktion på “Hur svårt kan det va?

  • 7 november, 2011 kl. 18:36
   Permalänk

   Ja vet, jag borde bara sluta fundera, och bara GÖRA!

   Svar
 • 7 november, 2011 kl. 14:55
  Permalänk

  Sätt en temperaturgräns som styr inne eller ute? Som inte är förhandlingsbar :D
  Oktober och början av november har ju bjudit på ruggit “bra” förhållanden för träning ute. Men jag har haft fokus på annat så det känns lite som att jag missat massa bra möjligheter. Men förhoppningsvis så håller sig tempen på rätt sida noll november ut!

  Svar
  • 7 november, 2011 kl. 18:37
   Permalänk

   Ja fast egentligen är planen att jag ska cykla ute hela vintern. Jag cyklade ju ute förra vintern i minusgrader och vanliga cykelskor. Nu har jag iaf investerat i ett par vinterskor för att slippa förfrysa tårna. Men det är det där steget ut som är svårt. Men visst är det egentligen perfekt höstväder nu!

   Svar
 • 7 november, 2011 kl. 15:08
  Permalänk

  De flesta verkar ju ha svårare att motivera sig till trainerpass, så du får väl vara glad att du inte har det! ;) Själv tycker jag att cykla ute själv är det bästa som finns (trots att jag är gruppcykelledare, hehe) – man får cykla i sitt eget tempo, välja väg, fundera på allt och ingenting och bara se landskapet susa förbi :)

  Svar
  • 7 november, 2011 kl. 18:39
   Permalänk

   Haha, ja jag kan iaf slita på trainern :) Visst är det jätteskönt att cykla själv, jag håller med. Få cykla i sitt eget tempo och cykla på samma väg 5ggr om man nu vill det. Jag tror jag mest är lite rädd ändå, ifall nåt händer, så man inte ligger i ett dike och inte får hjälp. Är nog nåt sånt som spökar.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *