Imorse var jag på e-badet för simning med gänget. Det var riktigt längesen sist men nu skulle jag köra dubbelpass idag så det passade in i schemat. Det var riktigt trevligt med morgonsim, och inte alls svårt att ta mig dit idag. Jag tänkte på att jag önskat att få ha med passet på mitt schema (från coachen), så nu får jag ju ta mig dit!

Det blev ett trevligt swimming & socializing pass idag! Jag körde i “minst snabbaste” banan med Micke och Niklas. Vi simmade, och snackade i pauserna. Lite långa pauser ibland men många skratt och det var kul! Jag tog på mig rollen som lok i vårt tåg, och längdräknare, nåt som jag iaf kan!

Passet bestod av truckarserier på 400-300-200-100 och andningsövningar såsom 7-takt på en massa 50:or emellan. Det kändes riktigt bra under truckarfarten, jag kände att jag fick ett bra flow.

Vi i vår bana körde typ bara halva det planerade passet, 2800m av de 5200m man kunde simma om man ville (och hade tid). Men knappt 3km räckte bra imorse! Det blev en riktigt skön start på dagen, även om jag sen fick boosta med lite extra kaffe för att orka med dagen. Kroppen var inte riktigt van vid morgonsimträningen.

Efter jobbet promenerade jag hem som vanligt och kände att det nu var lite kyligare ute. Men jag slutade tänka och fundera, jag visste att jag hade ett löppass framför mig under kvällen. Bara “just do it, gå in i mörkerbubblan” som Sara sa när vi peppade varann inför träningspassen under dagen, och spring, inte tänka!

Så jag bytte om så snabbt jag kunde när jag kom hem. Allt för att minimera risken att passet inte skulle bli av för att jag var trött, frusen, hungrig eller whatever man nu kan komma på för ursäkt.

Det funkade och snart var jag ute på karlbergsstrand för att börja mitt pass! Jag startade ipoden och bara började jogga. Tänkte att värmen får jag ju upp efter ett tag, och det är bara att springa! Idag avancerade jag mitt löpning + gång från 3+2 som jag kört i några veckor till 4min löpning + 1 min gång. Gött!

Jag hade ett 75 min långt pass som jag betade av, 5 minutersblock åt gången. Jag sprang runt holmen och bort till rålis, varvade nog 4-5varv där och sen samma väg hemåt. Även om det var mörkt och jag var i min lilla mörkerbubbla var det jätteskönt att möta så många andra löpare där ute. Det är fortfarande många som springer och det känns bra att veta att man inte sliter själv där ute!

Löpningen kändes riktigt bra, 4+1 funkade bra det med, men jag blev lite tröttare mot slutet. Lyckades dock hålla tempot stadigt även på slutet, bara fick kämpa lite mer. Skönt pass, och skön träningsdag!

Sim- och löpdag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *