Igårkväll var jag hos Karin massör och hon gav sig på benen rätt rejält och mosade dem tills de var fluffiga. Det behövdes också sa hon för det kändes tydligen att jag både sprungit och cyklat en del.

Imorse kravlade jag mig upp ur sängen i ottan för att gå morgonpromenad med mp-kompis. Skulle bli kul, vi hade ju inte setts på ett tag. Benen var dock inte precis lika glada för detta.

VI traskade på i mörkret runt holmen och jag gick och gick och försökte verkligen öka på takten. Men jag kände mig som en sengångare, det verkligen GICK inte att öka farten. Jag hamnade en halvmeter efter hela tiden, allt jag fokuserade på var att komma ifatt, men det kändes bara som att jag hade en stor fet broms applicerad på mig.

Kände mig långsam och seg och att jag sinkade, jag är tydligen ingen sån hurtig powerwalkare. Och kände att det liksom inte var lika “ok” att gå långsamt. Så jag började bara fundera lite sen.

Varför är det liksom inte ok att vara långsam på att gå? Om man jämför med andra motionsformer menar jag. Skulle man t.ex. springa har jag svårt att se att någon skulle menande be den andra öka takten, eller få höra att man är seg. Är det bara för att alla (nästan alla) människor kan gå? Och att det bara då är att sätta ena foten framför den andra i snabbare takt? Hur svårt kan det vara? Men vad är då skillnaden mot löpning? Det är ju samma sak, och det är ju bara att springa fortare!

Det var min morgonfundering. Inte så klarsynt kanske, men jag är en sengångare och får tydligen leva med det ;)

Varför är det så?

6 reaktion på “Varför är det så?

 • 16 november, 2011 kl. 12:46
  Permalänk

  Jag är på din sida och har av flera skäl gjort det till en principsak att gå lugnt.
  Jag är en löpare och sparar min energi till löpningen. Dessutom är snabb gång åtskilligt mer påfrestande för min kropp än lugn löpning.

  Svar
  • 16 november, 2011 kl. 17:18
   Permalänk

   Ja man kanske ska göra det man är bra på? :) jag går lugnt ibland (till jobb) men som träning ibland. Grejen är dock att jag inte lyckas öka farten!

   Svar
 • 16 november, 2011 kl. 13:27
  Permalänk

  haha, blir benen fluffiga av massage? låter rätt så fantastiskt. fast benmassage är verkligen det som är mest plågsamt!

  Svar
  • 16 november, 2011 kl. 17:21
   Permalänk

   Ja framsida lår massage är tortyr!! Men bra tror jag :) musklerna är hårda och små innan, varma, blodfyllda och mjuka (fluff!) efter!

   Svar
 • 16 november, 2011 kl. 13:31
  Permalänk

  just ja, apropå på att gå – så är det väl okej i alla farter? tror det är mer skillnad på varför man går: ska man promenera? umgås samtidigt som man går? strosa? gå för att få tankarna ur skallen? powerwalka?

  Svar
  • 16 november, 2011 kl. 17:22
   Permalänk

   Jag har nog fastnat i promenadfarten. Idag kändes som jag gick mot en vägg!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *