Igår onsdag kväll var jag redo för träning igen. Denna gång spinning precis som för två veckor sedan. Då slutade det med illamående, nu skulle jag ta bättre hand om mig.

Det var bästa spinningpasset på Medis med Michel som instruktör, som gällde nu igen. Populärt pass och salen var full av förväntansfulla cyklister/spinningfolk. Jag träffade grymma triathleten Ann där som gör sig redo för en ny Ironman. Ann och Michel åker båda snart till Mexico för att köra Ironman Cozumel näst-nästa helg, den 27 november!

Dagens pass var till skillnad från förra gången (då vi körde tidsintervaller i block) nästan som ett hemligt pass. Vi visualiserade att vi körde en MTB tävling, på en ny bana, alltså hade vi ingen aning om vad som väntade under passet.

Michel guidade oss bra, med inlevelse och hojtade till ofta att nu var det intervaller, ryck, in i skogen, ut på flacken osv. Vi körde på med hög intensitet och det var bara att gå in i det. I början kändes det lite småjobbigt att inte veta vad som väntade, men sen bara släppte jag det och körde på! Kontrollfreaket får stå tillbaka.

Tiden bara försvann och alla intervaller blandades med grym musik som pumpade ur högtalarna, och peppande rop från resten av “klungan”. Sista 20 minutrarna körde vi klunga med valfria ryck och drag, alltså att man ropade till och så körde man upp och “drog” i typ 20 sekunder.

Vi höll på i 90 minuter totalt, och det blev ett riktigt skönt pass till slut! Bra genomkörare och jag var trött efteråt. Dock inte illamående, bara lite huvudvärk. Men jag lär mig, snart kommer jag “bara” vara trött efter spinningpassen.

Som en stor klunga i ett mtb lopp!

Tuff spinning

En reaktion på “Tuff spinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *