Helgen blev lite lugnare än vanligt. Mer november-grå-känsla än vanligt, men jag lyckades iaf ta mig ut för ett cykelpass i lördags. Det blev crossen som vanligt, och jag mötte upp med Mats igen för att köra ett pass strax efter lunch.

Vi rullade bort över tranebergsbron och transportsträckan ut mot Ekerö/Färingsö. Ner för bron känns det sen väldigt konstigt och när jag stannar har jag en fet punka på framdäcket. Vi tar oss bort till korsningen för att ha lite mer plats att fixa punkan på.

Sen går typ allt som kan gå fel, fel. Det är riktigt meckigt att få till allt. Kolsyrepatronen pyser, favoritpumpen funkar inte på just mitt däck. Men så kollar vi upp och så ser vi, vi står ju 20m från en cykelaffär! haha. Perfekt ställe att få punka på ju! Så vi får låna fotpump och sen är det dock lite mer meck (crossbromsar som inte vill på, däck som sitter fel, hjul som inte sitter på rätt) innan allt är på plats, men vi är iväg! Puh!

Jag hade fått en stor glasskärva (modell STOR) i däcket, som måste ha kilat sig in i däckmönstret. Jag som trodde crossdäck var mer tåliga än vanliga racerdäck. Men med ett racerdäck hade den där glasskärvan nog inte ens kunnat fastna, så stor var den! Men nu har vi iaf lärt oss en massa nytt idag, så nu kan jag mer till nästa gång jag får punka, alltid nåt!

Lite försenade kör vi sen på ut till Lovön, där vi startar passet “på riktigt”. Det är där man kan cykla lite mer ostört och inte stanna för trafikljus titt som tätt. Solen ligger på idag, och står rätt lågt, så det är svårt att se och jag försöker tänka på att vi nog inte syns så bra heller. Men vi cyklar på ut mot Färingsö på vägen och cykelvägarna. Trampar på bra och det är riktigt skönt att vara ute!

När vi vänder knappt framme vid Färingsöloopen får vi dock lite bråttom hemåt sen. Med förseningen inser vi att vi nu race:ar mot solnedgången. Det blir snabba ryck hemåt och vi kör på bra och kommer hem till kungsholmen precis efter att mörkret fallit. Det är korta dagar nu! Men skönt att få till ett utepass på hojen ändå. Frisk luft, fartvind och sol på kinden. Det ger energi som behövs i dessa tider!

Helgcykling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *