Veckan har rullat på “som vanligt”. Det börjar bli lite ordning på rutinerna, även om jag inte lyckats få till nån morgonträning denna veckan. Mörkret har nog gjort min kropp lite förvirrad, för jag sover rätt dåligt om nätterna. Hur ska kroppen veta om det är natt eller eftermiddag liksom?

Oh well, jag kör på med kvällträningarna istället, och det är där rutinerna följs. Igår onsdag var jag på SATS och körde spinning. Michel som är iväg och kör Ironman var ju nu utbytt mot en vikarietjej. Aldrig kört för henne förut men hon var väl helt ok. Det var lite blandat, pulstoppar som jagades, och sen hindra pulsen från att gå ner för mycket mellan dessa toppar. Avslutade med att köra ett gäng tabathaintervaller på 8×20/10 sek, det var nog 3 varv vi körde det.

Jag körde på så gott jag kunde. Det var rätt skönt att bara ta sig till gymmet, följa instruktioner och träna på. Svetten rann och pulsen kom igång, och det kändes riktigt bra. Det enda jag inte gillade med instruktören var att hon flera gånger sa till hur vi skulle göra och hur vi inte fick göra. Jag körde på i mer tempoställning ibland och tänkte att jag är här för att träna, och tränar för min skull. Det blev ett skönt pass på 90 min iaf, och jag kände mig laddad med energi efteråt. Toppen!

Ikväll blev det istället simning. Simning ute i Vårby med sköna Human Ambition gänget. Jag tänkte att det kanske skulle bli sista kvällstorsdagssimningen på ett tag, då jag var så himla seg förra helgen. Kanske var kvällsträningen boven, då jag kommer hem så sent?

Vi körde på idag och det var helt underbart att träna! Både träningen, men också sällskapet, det är ett grymt gäng! Efter insim körde vi sen teknik-25:or innan vi sen startade med stationsträning. Det var 4 banor och 4 stationer, varje ca 15 min:

1. Benspark. I all oändlighet och variation. Med platta, utan platta, på sidan, på andra sidan, på rygg. Och kicka, non-stop! Det kändes rejält i benen, grym träning och pulshöjande!

2. Teknik och fart med feedback från coach Micke. Riktigt kul med feedback och kanske för att jag fick bra kritik idag. Har äntligen fått till det litegrann!

3. Hårda 25:or med start från pall eller bassängkant, och sen promenera tillbaka. Här blev det magplask och dykövningar mestadels, och många skratt, blandat med hård simning!

4. Andningsövning. Kör 25:or med lite vila emellan. Andas mindre och mindre. Starta på 2-taktsandning och öka för varje 25:a. 3-takt,4,5 osv ända upp till 18-takt kom vi. Men på de 5 sista blev det ju då bara en andning per 25:a. Kändes jobbigt i början men lättare och lättare när man vande sig vid att köra utan luft!

Såhär höll vi på i ca 80 min ikväll. Ett riktigt grymt pass. Och jag som funderat på att skippa torsdagssimningen fick mig en tankeställare. Det var riktigt roligt och gav mig massor med energi! Klart det är sent, och man kan bli trött. Men det finns många, många fördelar som väger upp de få nackdelarna. Jag kör nog vidare på detta, för att få energi – både fysisk och mental – att överleva vintern!

Energi i mörkret!

2 reaktion på “Energi i mörkret!

 • 25 november, 2011 kl. 09:46
  Permalänk

  Känns så skönt och man är så nöjd när kommer hem efter ett sådant simpass. Hade ett liknande igår kväll.

  Svar
  • 25 november, 2011 kl. 14:45
   Permalänk

   Gött!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *