Igår kväll var jag på spinning på SATS som vanligt. Det som var ovanligt för kvällen var väl att spinningsalen var provisorisk. Då den vanliga salen renoveras var vi förpassade till en del av gymmet/stretchhörna. Fortfarande vikarietjejen som förra veckan, en varmare oventilerad sal, ljust, och lite trångt. En massa anledningar till att det inte skulle kännas bra, eller att jag skulle orka träna så bra som möjligt, men jag slog ifrån mig de tankarna rätt fort. Jag satt långt bak och såg knappt instruktören, men jag hörde henne iaf. Och musiken hördes helt ok. Så det skulle bli ett lite annorlunda, väldigt varmt och svettigt pass. Men bra så. Nu var jag här, och det var bara att köra!

Det var samma pass och upplägg som förra veckan, och jag kände mig positivare till både instruktör och pass idag. Det var 3 block med pulshöjande under de 90 minutrarna. Först två block när man jobbade upp pulsen till nära max, och sen lät den sjunka bara lite, och långsamt. Ingen direkt vila alltså. Jag körde på hårt, och det kändes rejält i benen! Var skönt dock att känna att konditionen fanns där för jag hade inga problem sen att köra vidare efter pulstopparna.

I slutet körde vi ett block med tabathaintervaller. 3 gånger med 8x20sek max/10 vila. Det var bara att köra på, och göra det bästa av passet! Jag tyckte passet var helt ok, och var lite mer positivt inställd till vikarien. Eller försökte vara iaf. Hon peppade mycket men med lite varierande utfall hos mig.

Det är verkligen en hårfin gräns om jag gillar peppen eller inte. Lite peppande som att ”kom igen nu, kör, spara inte”, eller som ”det är mentalt, sitter i huvudet, vi har mer att ge” det hamnar på plussidan hos mig. Lite hårt och tufft liksom. Men pepp som ”antingen har vi ett gäng elitidrottare här, eller så fuskar ni allihopa”. Nja. Det faller inte mig i smaken. Jag blir lite lack när jag vet att jag kör träningen för min skull och så hårt jag kan. Och även om jag inte kanske SER ut som en cyklist, så vet jag att jag är det, och en stark sådan. Får ibland lust att ropa tillbaka: ja men har du också kört VR SUB-9 eller? Men nej, vi är ödmjuka hela högen, och får ta lite märkligt pepp. Viktigast är ändå att jag vet varför jag tränar och är medveten om min styrka.

Var nöjd efter passet iaf, det var grymt skönt att köra på och det känns som att träningen ger resultat. Mer cykling ska det bli och till slut kanske jag ser ut som en cyklist också?

Provisorisk spinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *